Pembentangan Bajet 2016





Bajet 2016

Apa yang anda mahu?

Bajet 2016

Pembentangan Bajet 2016

Agaknya apa yang nak di bentangkan ye petang ni? Adakah apa yang kita harapkan akan menjadi kenyataan?

Atau harapkan pegar, pegar makan padi?

Bagi kita sebagai rakyat ni, apa yang kita nak ialah soal living cost sekarang ni.

Kenaikan harga pelbagai barang

Soal kos kehidupan di Malaysia sekarang ni perkara pokok pembentangan bajet 2016. Manakan tidak, lihat lah senario sekarang, apa je barang yang tak naik harga?

Ada? Takde kan?

Perkara asas dalam kehidupan kita sebagai pekerja dalam menangani masalah kos kehidupan sekarang ialah:-

1. Minyak
2. Tol
3. GST
4. Harga Rumah

4 perkara pokok ni dah memang menjadi sakit kepala rakyat. 

Setiap kali bajet je, kakitangan awam naik gaji. Yang dok swasta ni, macam tu je lah. Lepas tu sape lagi dapat naik gaji? AMAH!!! Ye, amah @ bibik pun senang naik gaji.Puihhhh!!!!



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »