Pembentangan Bajet 2016





Bajet 2016

Apa yang anda mahu?

Bajet 2016

Pembentangan Bajet 2016

Agaknya apa yang nak di bentangkan ye petang ni? Adakah apa yang kita harapkan akan menjadi kenyataan?

Atau harapkan pegar, pegar makan padi?

Bagi kita sebagai rakyat ni, apa yang kita nak ialah soal living cost sekarang ni.

Kenaikan harga pelbagai barang

Soal kos kehidupan di Malaysia sekarang ni perkara pokok pembentangan bajet 2016. Manakan tidak, lihat lah senario sekarang, apa je barang yang tak naik harga?

Ada? Takde kan?

Perkara asas dalam kehidupan kita sebagai pekerja dalam menangani masalah kos kehidupan sekarang ialah:-

1. Minyak
2. Tol
3. GST
4. Harga Rumah

4 perkara pokok ni dah memang menjadi sakit kepala rakyat. 

Setiap kali bajet je, kakitangan awam naik gaji. Yang dok swasta ni, macam tu je lah. Lepas tu sape lagi dapat naik gaji? AMAH!!! Ye, amah @ bibik pun senang naik gaji.Puihhhh!!!!



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.