Indonesia SERANG Malaysia lagi

Indonesia SERANG Malaysia

Jerebu kembali lagi

jerebu

Baru lah rasanya seminggu tanpa jerebu, tup tup, semalam gelap gulita dunia....huhuhuh

Dan hari ni, untunglah budak sekolah......yang berkerja pun untung gak. Tak jem sangat.

Apa boleh buat kan, yang berkerja ni pemacu ekonomi negara. Kalau kita semua cuti, ekonomi tak bergerak.

Budak-budak sekolah ni ibarat kain putih yang sedang di corak. Banyak lagi yang perlu kita corakkan. Dan kita tak naklah apa yang kita tengah corak tu rosak.

Bagi yang berkerja ni, kain tu dah penuh corak. Macam-macam corak ada. Bak kata omputeh, kain putih tu dah full corak and disturbed. So, kalau dok umah pun tak de makna sebab dah disturbed. Lain lah budak sekolah, perjalanan dia jauh lagi.

Kesimpulannya, janganlah main bakar-bakar ni. Tak elok buat jiran marah. Jiran pun ada kehidupan sendiri. Kita ni bukannya duduk dekat planet masing-masing yang kita boleh buat ikut suka hati kita sendiri.

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Indonesia SERANG Malaysia lagi"

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF