Gambar Sebenar Jesse James





Gambar Sebenar Jesse James

Adiknya, Jesse Labu berlakon dalam Labu Labi

Korang pernah dengar Jesse James? Mesti dah lupa kan? 

Jesse James

Dalam cerita labu labi, dalam satu babak koboi, Labu telah menjadi adik kepada Jesse James iaitu Jesse Labu. Jom kita tengok babak filem tu.



Siapakah Jesse James?

Jesse James

Jesse Woodson James (5 September, 1847 - April 3, 1882) adalah seorang penjenayah Amerika, gerila, ketua kumpulan, perompak bank, perompak kereta api, dan pembunuh dari negeri Missouri dan ahli yang paling terkenal di dalam James-Younger Gang. 

Masa zaman-zaman koboi dulu kan, kan diorang ni hidupnya ala-ala susah kan? So, Jesse James ni telah menjadi ikon bagi Wilayah dia. Bila geng lain nak rompak tempat dia je, dengar nama Jesse James, semua orang jadi takut.

Jesse James ni di banggakan oleh orang-orang tempat dia sebab dia ni macam Robin Hood, rompak sana sini, balik tempat dia, dia share dengan orang-orang tempat dia. Tu pasal sebelum dia mati dengan selepas dia mati, nama dia di angkat macam hero, menjadi kebanggaan orang wilayah Missouri. Legend betullah.

Tapi, apa yang menyayat hati ialah tentang kematian dia ni.

Dia ni ada kawan rapat. Nama dia Robert Ford. Tapi Robert Ford ni bukanlah pencipta kereta ford tu ye. Ni Robert Ford gunting dalam lipatan. Cerita dia gini.

Kematian Jesse James


Bila Jesse James ni dah femes dengan curi mencuri, sheriff pun burulah geng Jesse James ni. Dan yang menjadi suspek utama ialah Jesse James dengan abang dia Frank James.

Jesse James

Jesse dengan Frank ni la kepala dalam geng James-Younger Gang. James-Younger Gang ni adalah gabungan gengn James dengan Younger. James 2 beradik. Younger 4 beradik. Tapi yang paling menjadi buruan ialah James sebab Jesse dengan Frank ni lah kepala dia.

Bila dah jadi buruan, member rapat dia Robert Ford si gunting dalam lipatan ni gelap mata. Agaknya $5,000.00 time tu dah macam RM2.6 billion kot masa ni.

Satu hari tu, masa Jesse dekat rumah dia, tengah kemas rumah, Robert ni datang lah. Agaknya Robert datang nak ajak main teng-teng kot sambil ada niat jahat. Bila Robert ajak Jesse main teng-teng, Jesse pon cakap

Bert, gua tengah kemas rumah ni. Dah berhabuk sangat ni. Ko main teng-teng dengan orang lain dulu la Bert. Gua bizi beb
Lepas tu Robert jawab

Tak boleh bhai. Lu tau kan Jess, lu ni macam otak kiri gua. Kalau lu takde, gua mati kutu beb. Kalau gua kalah, gua taknak busukkan nama lu
Then, Jesse agak marah lah dengan Robert ni. Dia pun up sikit nada suara dia. Ye lah kan, gengster masa tu, mesti la garang sikit.

Bert, lu paham tak? Gua tengah bizi ni. Bulan depan nak raya. Gua nak bersihkan rumah gua. Lu pergi main sana lah!!
Bila kena tengking dengan member sendiri, Robert ni pun nak tunjuk gangster dia gak

Wajaq lu eh Jesse, lu ingat lu kuat sangat. Nah, ambek ko!
Jesse James
Robert Ford tembak Jesse James

**Pangggg...............

Robert pun melepaskan satu das tembakan ke Jesse
Hahaha....lu mati gak Jess. Sekarang, gua nak bagi mayat lu kat Serip! Gua gak kaya! Lu? Mati dalam miskin la Jesse. 2.6 billion tu gua angkut semua. Wakakakaka........(ketawa sanbil cabut bulu idong)
Jesse James
mayat Jesse James

Jesse James di angkat ke layar perak 

Amerika ni, bila ada nama yang ala-ala hero sikit, mulalah dia nak buat filem. So, keluarlah filem The Assassination of Jesse James By The Coward Robert Ford


Semoga terhibur ye......

heeeeeeeeeeeee

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.