Adakah susah untuk mohon Adsense?





Adakah susah untuk mohon Adsense?

Tips Abe We sedia membantu

Tips lulus Adsense

adsense

Selalunya, bila keluar je bab persoalan Adsense ni, ramai yang takut nak mohon. 
Sebab apa?
Sebab takut google tak approve
Kenapa takut google tak approve?
Takut masalah content blog.

Tips Adsense

Antara tips adsense yang telah Abe We share ialah:-

Tips Pertama : http://www.wayneharraz.com/2015/07/tips-mohon-google-adsense.html
Tips Kedua : http://www.wayneharraz.com/2015/08/tips-mohon-adsense.html
Tips Ketiga : http://www.wayneharraz.com/2015/09/tips-mohon-adsense.html

Sebab adsense tidak approve


Ada beberapa sebab kenapa adsense tak approve content kita. Antaranya ialah kita provide link streaming/download illegal, content copy paste, template blog tak resposive dsb.
AdSense publishers may not display Google ads on webpages with content protected by copyright law unless they have the necessary legal rights to display that content. This includes sites that display copyrighted material, sites hosting copyrighted files, or sites that provide links driving traffic to sites that contain copyrighted material.
Examples of copyrighted content which may require legal rights in order to be displayed include, but are not limited to:
  • Television shows, movies, and audio files
  • Access to streaming cable or satellite television
  • Books and/or e-books
  • Video games
  • Images.
If you did not create the content yourself or if you created it using other peoples’ content as source material then you should ask yourself if you have a license or if an exception applies. For more information about potentially infringing content, please review our program policies and these tips from the policy team about avoiding copyright infringement.
Tapi kalau content blog kita suci murni dari anasir-anasir dekat atas ni, insya allah adsense approve. Bagi yang belum tahu, antara salah satu requirements untuk adsense lulus ialah blog mesti berumur 6 bulan ke atas.

Tetapi, untuk pengetahuan semua, blog ni di luluskan oleh adsense  tak sampai 6 bulan. Magic kan? 

Tiada yang magicnya. Sebab apa, sistem ni di cipta oleh manusia. Jadinya, manusia yang tentukan.

Abe We telah menolong beberapa rakan blogger sehingga adsense lulus.

Tolong rakan blogger lulus Adsense


Antara yang paling banyak bertanya ialah http://ceritaejoy.blogspot.com/

Blog http://ceritaejoy.blogspot.com/ boleh dikatakan agak tough juga untuk di luluskan adsense. Antara penambahbaikan yang di lakukan ialah penukaran template.

Blog http://ceritaejoy.blogspot.com/ ini juga berkali-kali submit lepas tu rejek. Bila submit lagi, di rejek lagi. Bila submit lagi, dah boleh log in adsense, tapi kena rejek lagi. Bayangkan, dari 25 Ogos 2015 sehingga 16 Oktober 2015 baru lulus dan dapat iklan.

Kemudian blog http://www.masturadin.com/. Blog ni tak susah sangat lulus. Beberapa kali submit lepas tu approve dah.

Sebelumnya blog http://www.akifimtiyaz.com/. Blog ni pun tak susah juga nak approve. Tetapi owner blog terklik iklan sendiri semasa skrol blog di hand phone.

Di ingatkan, kita sebagai owner blog yang ada iklan adsense, tidak boleh klik iklan itu. Sebagai akibat dari tindakan kita itu, adsense boleh menahan pengiklanan selama 30 hari atau dot dot dot (yang ni abe we belum buat kajian)



Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
4good-info
AUTHOR
12 November 2015 at 22:14 delete

mendaftarkan adsense memang gampang-gampang susah tapi jangan menyerah jika belum diterima

Reply
avatar
musadun
AUTHOR
26 February 2016 at 01:14 delete

kalau ikut guudeline dari adsense, senang je nak dapat akaun adsense.

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.