Tweet pekerja Maxis yang sempoi





Tweet pekerja Maxis yang sempoi

Pelanggan tak jadi marah, lebih gembira


Kalau kerja Customer Service ni memang mencabar kan? Macam-macam komplen kena hadap. Orang lain punya salah, kita gak kena hadap. Abe We memang tak pernah kerja macam ni lah. Kalau komplen pun biasanya cakap elok-elok lah. 

Apa yang mencuit hati pasal pekerja Maxis ni, dia tweet pelanggan dengan bahasa utara je. Tak terikat dengan bahasa protokol bagai. So pelanggan rasa macam cakap dengan kawan-kawan. Pelanggan pun senang hati lepaih tu. Jom kita baca sat.












Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.