Tutorial Membuat LinkWithin di Post Pages





Tutorial Membuat LinkWithin di Post Pages

Hari ni Abe We buat ujikaji untuk menukar Related Post dalam Post Pages. Di sebabkan Abe We tak berapa berkenan dengan rupa bentuk Related Post yang ada ni, beberapa siri ujian di lakukan dan semuanya gagal.

LinkWithin
Rupa Related Post yang kurang menambat hati


Namun, hari ni rezeki menyebelahi Abe We. Caranya mudah saja.

1. Pergi ke LinkWithin dan masukkan semua yang di perlukan seperti di dalam gambar ini.

LinkWithin



2. Klik INSTALL WIDGET

LinkWithin


3. Klik Add Widget

LinkWithin
4. Pergi ke Dashboard>Layout>Klik mouse di dalam kotak coding ini>tekan CTRL+F>Taip Linkwithin>Klik tanda segitiga hitam pada nombor 3580 (nombor ini bergantung pada template masing-masing)

LinkWithin


5. Apabila sudah di tekan segitiga tu, akan keluar seperti ini

LinkWithin


 6. Copy ayat ini
<b:includable id='main'> <b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> <!-- only display title if it's non-empty --> <b:if cond='data:title != &quot;&quot;'> <h2 class='title'><data:title/></h2> </b:if> <div class='widget-content'> <data:content/> </div> <b:include name='quickedit'/> </b:if> </b:includable>
dan Paste di <b:includable id='main'><data:content/></b:includable> yang berada di 3581 tadi

LinkWithin


7. Klik Save template dan akan keluar seperti ini

LinkWithin


8. Untuk lihat lebih jelas perbedaannya...

LinkWithin
Ada gambar-gambar baru tertarik nak klik

Amacam? Ok tak tutorial ni? Lama tau Abe We buat kajian. Last-last jadi jugak.





Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
PeRdU cINta
AUTHOR
18 September 2015 at 11:08 delete

Alhamdulillah tahniah kerana berjaya.,

Reply
avatar
18 September 2015 at 15:51 delete

Hahahaha. terus je buat. hahahahaha. terima kasih.

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.