Ke pasar kita pagi ni





pasar kajang

Pasar Kajang tumpuan utama di kala pagi


pasar kajang

Siapa sini orang Kajang?

Pagi ni Abe We sempat lah pergi ke pasar Kajang untuk beli ikan. 2 jenis je pun. Bukan banyak sangat.

Danish dah banyak sangat makan daging dengan ayam. Dah lama tak makan ikan.

pasar kajang

Murah ke ikan dekat sini? Abe We pun tak sure sangat. Tapi harganya macam dekat pasaran biasa.

Kalau pergi pasaraya Zeemart dekat Bandar Enstek memang boleh dapat murah lagi. Tapi jauh le pulak. Setakat nak beli ikan 2 ekor, tak berbaloi pulak

pasar kajang

Abe We nak beli ikan merah dengan ikan tenggiri je. Kalau ikan lain, rasanya better pergi pasaraya Zeemart. Boleh beli dengan kuantiti banyak.

Ikan merah harganya RM30/kg. Ikan tenggiri RM26/kg. 

Tapi, ada 1 kedai dekat sini dia jual ikan merah RM32/kg. Katanya ikan baru. Insang merah lagi. Tapi mata dah merah. Baik Abe We pergi yang dia jual RM30/kg. Mata ikan tu elok lagi. Kompem ikan ni terhindar dari jerebu yang macam dekat kedai satu lagi tu. Huhuuuu.... Murah pun murah kan?

Abe We pernah gak pergi survey kat Morib. Ada 1 jeti dekat dengan kampung Tali Air. Dekat situ pun dia jual ikan merah RM30/kg. Tapi tu memang kompem fresh punya.

Kerapu dia jual pun gila bapak besorrrrrr....... Ada ikan yu lagi. Segala yang besor dan kecik sume ada.


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Dapatkan kulit cantik dan jelita dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
Amanda Suria
AUTHOR
9 September 2015 at 13:49 delete

SA suka pi pasar..wah bagus la ewan pi pasar jugak erk...ada sesetengah lelaki tak suka..hehehe

Reply
avatar
9 September 2015 at 14:35 delete

harga daging paling saya ingat. RM26/kg. heheh. Kalau ikan boleh la ingat harga dia. tapi kalau sayur main beli je. takde nk compare. wakakaka

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
9 September 2015 at 23:35 delete

Amboii g pasor plok dah kome ya...Kuat laa makan ikan mahal Abe We ni hahhaha

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.