Hilangkan masalah Live Link di blog





Hilangkan masalah Live Link di blog

Live Link ganggu pembaca tinggalkan URL blog

Blog Abe We memang ada masalah ni. Agak tertekan juga bagi mereka yang nak tinggalkan link blog masing-masing di komen Abe We.

live link


Oleh kerana memahami masalah pembaca, makanya Abe We segera menyelesaikan masalah ini. Itulah janji-janji manis dan sweet dari Abe We.

Apakah itu Live Link?


Bagi mereka yang kurang pasti apakah Live Link itu, Live Link sebenarnya URL address blog kita atau mana-mana blog.

Kalau nak promot blog kita dekat blog lain, ada masalah live link ni, memang macam putus asa je nak komen lagi. Kan?

Cara hilangkan masalah Live Link di komen blog

Cara yang amat mudah. Semudah alif ba ta sahaja. 

Hanya ikut tuto dari gambar ini.

1. Pergi ke dashboard>template>edit HTML>klik mouse di dalam ruangan coding ni dan tekan CTRL+F. Lepas tu taip Live Link.

2. Sesudah kita taip Live Link, akan keluarlah coding seperti di bawah dan perkataan Live Link tu akan di highlightkan oleh komputer.

Anda akan lihat perkataan //Block Link Comments. Highlightkan keseluruhan coding seperti dibawah ini dan delete terus.



3. Hasilnya seperti ini. 




Hebat tak Abe We???? kikiki... Teringin jadi hebat macam +Hasrul Hassan . huhuh.....




Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
iffah hussin
AUTHOR
11 September 2015 at 13:55 delete

Wahh belajar tutorial baru... good info... nak try nnt...

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
11 September 2015 at 14:27 delete

hebat..!! hebat...!!
*tepukan gemuruh*

:)

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.