Askar Israel bunuh pelajar Universiti






Hadeel Al-Haslhamoun di tembak askar Israel

Di tuduh mahu tikam askar Israel

Kejahatan askar Israel ni rasanya semua orang tau dah. Bunuh orang sesuka hati dia, lepas tu buatlah cerita. Cakap kena serang lah, apa lah, bla bla bla, padahal dia yang start bunuh orang dulu.



Ni apa yang Abe We bacalah. Kot salah nanti tolong betulkan ye.

Hadeel Al-Haslhamoun ni tengah beratur dekat checkpoint dekat Hebron untuk sambut Aidil Adha. Masa tengah beratur tu, dia bawa lah beg and pakai purdah.

Stand-off: An Israeli soldier aims his rifle at a veiled woman, though to be Hadeel al-Haslamon, a Palestinian teenager who tried to stab a soldier on the West Bank city of Hebron

Namun, masa dekat checkpoint tu, askar Israel suruh dia berhenti dan cakap dalam bahasa Hebrew. Hadeel Al-Haslhamoun ni cakaplah dengan askar tu dia tak faham bahasa Hebrew. Mebi dia cakap dalam bahasa Palestin. Ada ke bahasa Palestin? Bahasa Arab lah...hehehe

Tense: Another soldier is seen here joining the strand-off as a man in civilian attire seems to try to intervene. Shortly after this picture was taken, al-Hashlamon was shot dead

Masa si askar tu suruh berhenti dan buka beg, Hadeel Al-Haslhamoun ni dah lah tak faham. Dia pun berdiri la dekat situ. Lepas tu tangan dia pegang beg sandang dia. Then datang sorang lagi askar mangkuk hayun si israel ni. Mebi bila dah 2 orang askar datang, acu senapang, gelabah lah Hadeel Al-Haslhamoun ni. 

Eyewitnesses said Hadeel al-Hashlamun appeared to freeze as the drama unfolded - even when a soldier shot at her feet

Lepas tu Hadeel Al-Haslhamoun ni pun buka lah beg dia. Nak tunjukkan barang dalam beg dia. Tiba-tiba askar Israel ni terus tembak dia.

Video footage shows the 18-year-old lying on the ground moments after she was was shot. There have been unconfirmed reports she may have been shot up to 10 times

Askar Israel ni cakap Hadeel Al-Haslhamoun bawa pisau dan nak tikam askar mangkuk hayun tu. 

Padahal Hadeel Al-Haslhamoun nak buka beg dan nak tunjuk barang je....

Geram betul lah dengan Israel ni.

Kenapa negara Arab sekeliling dia tak tolong Palestin ek?

Previous
Next Post »

4 comments

Write comments
Ummul Azkee
AUTHOR
23 September 2015 at 16:52 delete

Hm...sedih..soalan ewan tu sama dgn soalan suami..xfaham la npe dorng buat xtahu je..

Reply
avatar
anajingga
AUTHOR
23 September 2015 at 17:10 delete

penderitaan yang tak ada penghujungnya ,kekejaman yang berleluasa sewenangnya.

Reply
avatar
Etuza Etuza
AUTHOR
25 September 2015 at 17:49 delete

Sedih..ni blogger Ewento kah..lain nama nampak..mohon maaf jika tersilap ya

Reply
avatar
28 September 2015 at 11:57 delete

betul tu. sayalah tu...hehehe

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.