Tips Mohon Adsense Bahagian II






Tips Mohon Adsense

Kaedah yang lebih detail

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Ok, pagi ni Abe We nak pergi detail sedikit lah. Kalau dalam entri yang lepas dan boleh di baca di SINI, kita telah mempelajari 2 cara asas untuk menjadikan blog kita mesra adsense.

Perkara pertama sebelum mohon adsense


Kita imbas sedikit berkenaan entri sebelum ini. Pertamanya, kita wajiblah memilih template yang mesra adsense iaitu bercirikan resposive yang mana ianya mesra komputer, telefon pintar dan juga tablet.

Yang keduanya, penggunaan email semasa kita memohon adsense. Jika kita memang tidak pernah memohon adsense sebelum ini, tidak menjadi keperluan untuk kita menukar email lain. 

Tetapi, apabila kita bertukar domain, dari blogspot.com ke .com dan kita pernah memohon adsense semasa kita menggunakan domain blogspot.com, kita perlu membuat email baru untuk memohon adsense yang menggunakan domain .com.

Semasa memohon adsense

Setelah kita memastikan 2 perkara asas ni telah di lakukan, sekarang kita perlu yakin dengan 150% keyakinan untuk memohon adsense.

Bagi yang tertanya-tanya macam mana nak cari link adsense, jangan risau, senang je.

Pergi ke butang Earnings dan kemudian klik Switch AdSensese Account

Pilih Bahasa Malaysia
Setelah itu, anda mungkin perlu mengisi beberapa borang atau tidak (Abe We dah lupa. Sebab Abe We punya email semua dah tak boleh apply sebab adsense dah approve)

Keputusan permohonan AdSense


Adsense akan membalas permohonan anda dalam masa 7 hari paling cepat. Kebiasaannya dalam masa 7 hari. Jadinya, setelah memohon, kita relaks dulu. Jangan cepat gelabah k.

Balasan dari AdSense

Setelah tamat 7 hari, AdSense akan menghantar email:

1. AdSense tidak di terima

Di bawah ini adalah contoh email dari AdSense yang mengatkan bahawa permohonan di tolak.

Thank you for your interest in Google AdSense. Unfortunately, after reviewing your application, we're unable to accept you into AdSense at this time.
We did not approve your application for the reasons listed below.
Insufficient content: To be approved for AdSense and show relevant ads on your site, your pages need to have enough text on them for our specialists to review and for our crawler to be able to determine what your pages are about.
To resolve this issue, please work through the following suggestions:
  • Make sure that your pages have sufficient text – websites that contain mostly images, videos or Flash animations will not be approved.
  • Your content should contain complete sentences and paragraphs, not only headlines.
  • Ensure that your website is fully built and launched before you apply for AdSense – do not apply while your site’s still in a beta or “under construction” phase or only consists of a website template.
  • Place the ad code on a live page of your website. It does not have to be the main page, but test pages that are empty except for the AdSense ad code will not be approved.
  • Provide a clear navigation system for your visitors so that they can easily find all of the sections and pages of your website.
  • If you’d like to monetise YouTube videos, please apply for the YouTube monetisation program. Note that blogs and websites that contain only videos will not be approved.

2. AdSense di terima

   Hello from Google,
On Jun 30, 2015, the payments contact information associated with your Google AdSense account was changed.
If you'd like to review your payment address, follow the steps:
  1. Sign in to your AdSense account.
  2. Click the gear icon in the upper right corner of any tab, then, from the drop-down list, select "Payments".
  3. In the sidebar, click Payee profile. Your payee profile contains your payment address.

See you online,
The Google Billing Team 


Bersambung kita di Tips Ketiga nanti ye.


Tips Pertama : http://www.wayneharraz.com/2015/07/tips-mohon-google-adsense.html
Tips Kedua : http://www.wayneharraz.com/2015/08/tips-mohon-adsense.html

Bagi yang ingin menukar domain .com dengan harga yang murah, boleh baca di SINI atau terus beli di SINI




Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
11 August 2015 at 10:20 delete

baru nak apply.. pcl dah jauh trkebelakang.

Reply
avatar
11 August 2015 at 11:20 delete

walaupun PVL xde adsense, tp blog PVL lagi maju kehadapan dari blog kami semua serta blog picisan ini....

Reply
avatar
11 August 2015 at 11:45 delete

tggu next entry pulak. hehehe
kasi fhm2 betul2, baru apply balik adsense ni

Reply
avatar
11 August 2015 at 16:04 delete

betul2. kena fahamkan betul2

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.