Tips menghilangkan permanent marker di whiteboard

Tips menghilangkan permanent marker di whiteboard

Tips menghilangkan permanent marker di whiteboard

Tips murah, bersih, wangi, harum. Tak guna bahan kimia

Pernah tak korang mengalami masalah nak bersihkan whiteboard dek kerna terpakai permanent marker?

Biasanya kalau perkataan tu sikit, kita akan tulis di atas tulisan tu dengan marker balik then cepat-cepat lap dengan tisu atau kain atau pemadam dia. 

Tapi, kalau kena macam dekat atas ni? Punya penuh whiteboard di kerjakannya. Mampuih kan? 

Kita sebenarnya boleh guna thinner, tapi thinner bau busuk dan ianya chemical. Not suitable la sebab bau dia memang unfriendly.

Ubat gigi bersihkan whiteboard


Ni dia jalan penyelesaiannya.... UBAT GIGI.

Ubat gigi boleh menanggalkan permanent marker di whiteboard. Sebab apa? Sebab bahan-bahan di dalam ubat gigi ni bukan sahaja dapat menanggalakan kotoran di gigi kita, malah mampu juga menanggalkan marker di whiteboard.

Tak perlu pakai thinner. Ubat gigi ni lebih selamat dan user friendly.

Pakai je jenama apa pun, selagi nama dia ubat gigi, mesti boleh punya.



Image and video hosting by TinyPic

7 comments

avatar

Wahh sgt berguna betul tips nie....mudah didapati solusi nye....hihihihi TQ for sharing... ;)

avatar

Dah cuba, kalau permenant boleh tahan jugak nk kena sental, kalau white board marker yg lama senang hilang..thanks for the tips

avatar

omg its really workkk! thanksss

avatar

Thanks for sharing.. Bkesan sgt utk hilangkan white board marker yg lama & xleh padam..

avatar

Tq bagi tips..sangat berguna nanti��

Click to comment