">

Tips menghilangkan permanent marker di whiteboard

/
3 Comments
Tips menghilangkan permanent marker di whiteboard

Tips menghilangkan permanent marker di whiteboard

Tips murah, bersih, wangi, harum. Tak guna bahan kimia

Pernah tak korang mengalami masalah nak bersihkan whiteboard dek kerna terpakai permanent marker?

Biasanya kalau perkataan tu sikit, kita akan tulis di atas tulisan tu dengan marker balik then cepat-cepat lap dengan tisu atau kain atau pemadam dia. 

Tapi, kalau kena macam dekat atas ni? Punya penuh whiteboard di kerjakannya. Mampuih kan? 

Kita sebenarnya boleh guna thinner, tapi thinner bau busuk dan ianya chemical. Not suitable la sebab bau dia memang unfriendly.

Ubat gigi bersihkan whiteboard


Ni dia jalan penyelesaiannya.... UBAT GIGI.

Ubat gigi boleh menanggalkan permanent marker di whiteboard. Sebab apa? Sebab bahan-bahan di dalam ubat gigi ni bukan sahaja dapat menanggalakan kotoran di gigi kita, malah mampu juga menanggalkan marker di whiteboard.

Tak perlu pakai thinner. Ubat gigi ni lebih selamat dan user friendly.

Pakai je jenama apa pun, selagi nama dia ubat gigi, mesti boleh punya.



Image and video hosting by TinyPic


You may also like

3 comments:

  1. Wahh sgt berguna betul tips nie....mudah didapati solusi nye....hihihihi TQ for sharing... ;)

    ReplyDelete
  2. Dah cuba, kalau permenant boleh tahan jugak nk kena sental, kalau white board marker yg lama senang hilang..thanks for the tips

    ReplyDelete