Tips menghilangkan permanent marker di whiteboard





Tips menghilangkan permanent marker di whiteboard

Tips menghilangkan permanent marker di whiteboard

Tips murah, bersih, wangi, harum. Tak guna bahan kimia

Pernah tak korang mengalami masalah nak bersihkan whiteboard dek kerna terpakai permanent marker?

Biasanya kalau perkataan tu sikit, kita akan tulis di atas tulisan tu dengan marker balik then cepat-cepat lap dengan tisu atau kain atau pemadam dia. 

Tapi, kalau kena macam dekat atas ni? Punya penuh whiteboard di kerjakannya. Mampuih kan? 

Kita sebenarnya boleh guna thinner, tapi thinner bau busuk dan ianya chemical. Not suitable la sebab bau dia memang unfriendly.

Ubat gigi bersihkan whiteboard


Ni dia jalan penyelesaiannya.... UBAT GIGI.

Ubat gigi boleh menanggalkan permanent marker di whiteboard. Sebab apa? Sebab bahan-bahan di dalam ubat gigi ni bukan sahaja dapat menanggalakan kotoran di gigi kita, malah mampu juga menanggalkan marker di whiteboard.

Tak perlu pakai thinner. Ubat gigi ni lebih selamat dan user friendly.

Pakai je jenama apa pun, selagi nama dia ubat gigi, mesti boleh punya.



Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
20 August 2015 at 14:52 delete

Wahh sgt berguna betul tips nie....mudah didapati solusi nye....hihihihi TQ for sharing... ;)

Reply
avatar
Diana Rashid
AUTHOR
20 August 2015 at 23:23 delete

boleh la cuba nanti...

Reply
avatar
ungku majid
AUTHOR
9 August 2016 at 21:40 delete

Dah cuba, kalau permenant boleh tahan jugak nk kena sental, kalau white board marker yg lama senang hilang..thanks for the tips

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.