Selamat bernikah kawanku

nikah

Seram seorang pengantin

Menggigil saat bersalaman dengan Tok Kadi


Alhamdulillah. Seorang sahabat Abe We harini bakal bernikah. Kalau ikutkan, dia cakap lepas solat Jumaat sebelum Asar. Agaknya dah selamat kot.

Ye lah kan, takkanlah nak nikah, nak mesej bagai. Mana ada masa kan?

Pengalaman nikah

Sahabat Abe We ni kiranya seofis dengan Abe We lah. Muda lagi. Baru 23 tahun. Rezeki dia kawin awal. 

Hari ni dia nikah dekat Johor. Kalau dekat Johor, memang agak dahsyat gak masa depan Tok Kadi. Abe We pun tak sure sangat, sebab Abe We nikah dekat Putrajaya.

Apa yang menariknya, dekat Putrajaya ni, pengantin tak payah nak hafal lafaz qobul nikah. Teks di sediakan!

teks akad nikah
Contoh teks qobul nikah
Tapi, masa Tok Kadi tu salam, cuak beb. Seram sejuk badan. Bila dia lafaz ijab je, memang seram sejuk, bila dia henjut tangan tu, pergkh...rasa macam nak pitam pun ada, speechless pun ada.

Selamat ada teks! Laju je baca! 

Terus sah!

Bila dah sah

Eh, dah sah ke? Macam tak caye pulak! Betul ke dah kawin ni?

 Lepas sah, Tok Kadi baca doa. Lepas tu bacalah lafaz takliq ni.

lafaz takliq


p/s: ni cerita simple je. Kang cita panjang-panjang, terlalu menggamit memori. hehehe


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Selamat bernikah kawanku"

Selamat Pengantin Baru utk kawan Ewan..Alhamdulillah jodoh dia dtg awal..kawen muda.Tahniah..Ooo pengalaman Ewan pon ada sekali..Hehhee biasa laa mmg seram sejuk sebelum nak lafaz akad nikah..Itu semua pengalaman ..........

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF