Selamat bernikah kawanku





nikah

Seram seorang pengantin

Menggigil saat bersalaman dengan Tok Kadi

video

Alhamdulillah. Seorang sahabat Abe We harini bakal bernikah. Kalau ikutkan, dia cakap lepas solat Jumaat sebelum Asar. Agaknya dah selamat kot.

Ye lah kan, takkanlah nak nikah, nak mesej bagai. Mana ada masa kan?

Pengalaman nikah

Sahabat Abe We ni kiranya seofis dengan Abe We lah. Muda lagi. Baru 23 tahun. Rezeki dia kawin awal. 

Hari ni dia nikah dekat Johor. Kalau dekat Johor, memang agak dahsyat gak masa depan Tok Kadi. Abe We pun tak sure sangat, sebab Abe We nikah dekat Putrajaya.

Apa yang menariknya, dekat Putrajaya ni, pengantin tak payah nak hafal lafaz qobul nikah. Teks di sediakan!

teks akad nikah
Contoh teks qobul nikah
Tapi, masa Tok Kadi tu salam, cuak beb. Seram sejuk badan. Bila dia lafaz ijab je, memang seram sejuk, bila dia henjut tangan tu, pergkh...rasa macam nak pitam pun ada, speechless pun ada.

Selamat ada teks! Laju je baca! 

Terus sah!

Bila dah sah

Eh, dah sah ke? Macam tak caye pulak! Betul ke dah kawin ni?

 Lepas sah, Tok Kadi baca doa. Lepas tu bacalah lafaz takliq ni.

lafaz takliq


p/s: ni cerita simple je. Kang cita panjang-panjang, terlalu menggamit memori. hehehe


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

1 comments:

Write comments
Akif Imtiyaz
AUTHOR
21 August 2015 at 20:35 delete

Selamat Pengantin Baru utk kawan Ewan..Alhamdulillah jodoh dia dtg awal..kawen muda.Tahniah..Ooo pengalaman Ewan pon ada sekali..Hehhee biasa laa mmg seram sejuk sebelum nak lafaz akad nikah..Itu semua pengalaman ..........

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.