Lelaki di lahirkan tak pandai menipu







Lelaki di lahirkan tak pandai menipu

Lelaki manusia paling jujur

Siapa sokong dengan kenyataan di atas? Yang tak sokong tu tak mo kawanlah. Huhu....

Sebenarnya, Abe We telah mencari fakta-fakta ni dari pelbagai sumber dan pengalaman mereka yang di usia emas.

Orang cakap, "cakap berdasarkan pengalaman"

Jujur tahap ke

Ok. Kalau kome sume tak caye, cuba tengok situasi ni

Situasi bercinta

Awek: Yang, baju ni cantik tak?
Pakwe: Tak sesuai sangat lah. Seksi sikit ni. Cuba yang sana tu.
Awek: Tak ok eh? Tapi kaler dia sweet. Ok, i cuba yang sana k.
            Amacam? Ok tak yang?
Pakwe: Ok gak ni. Boleh lah ni.
Awek: Ok eh? Yang suka tak? Kalau suka i beli eh.
Pakwe: Ok. Cantik yang ni. 

Situasi bertunang

Awek: Yang, baju ni cantik tak?
Pakwe: Tak sesuai sangat lah. Seksi sikit ni. Cuba yang sana tu.
Awek: Ala...tapi ni ok lah. Nanti pakai lah inner ke apa ke. Yang sana tu macam makcik-makcik sikit.
Pakwe: Hmmm..okok lah.
Awek: Ok tak ni?
Pakwe: Ok gak lahhhhhh.......
Awek: I beli eh...
Pakwe: Ok.

Situasi dah berkahwin

Isteri: Yang, baju ni ok tak?
Suami: Tak sesuai sangat lah. Seksi sikit ni. Cuba yang sana tu.
Isteri: Hishhh U ni. Takde taste lah!
Suami: Beli je lah yang ni. Ok dah.
Isteri: Betul ni? Kompem?
Suami: Hmmm...Beli la!


Jujur kan lelaki ni?

Heheheee




Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

7 comments

Write comments
YB Shehan
AUTHOR
24 August 2015 at 10:16 delete

EXACTLY. Tapi pmpn tnya tu sekadar nak sedapkan hati sendiri je slalunya. sebab last2 pujuk nak jgk yang mata bkenan at the 1st place. kahkah.

Reply
avatar
24 August 2015 at 11:15 delete

kan? klu dah berkenan tu, A tetap A lah. tak jadi huruf lain. hehehe

Reply
avatar
24 August 2015 at 11:16 delete

hehehe...kompem btul dah ni.

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
24 August 2015 at 13:05 delete

Ermmm..part belum halal tu tak tanya pun xpe kot..tapi yang dah berkahwin memang suami kena jujur sebab tanggungjawab suami bimbing isteri dan tidak semua isteri berkeras dengan pilihannya saja..ada juga bila suami tak berkenan isteri tak buat..

Reply
avatar
31 August 2015 at 09:31 delete

Sokong

Saya dapatkan air bersih tapi bil elektrik jimat. Jemput baca sharing saya AIR BERSIH , BIL ELEKTRIK JIMAT

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.