Kucing jadi pelajar sekolah tinggi



Kucing jadi pelajar sekolah tinggi

Seekor kucing diterima untuk menjadi pelajar di sebuah sekolah tinggi di San Jose kerana sering dilihat sentiasa merayau-rayau di sekitar bilik darjah sekolah terbabit.
 Kucing yang diberi nama Bubba diterima untuk menjadi pelajar San Jose Leland High School malah haiwan comel itu juga diberi kad pengenalan pelajar. 


Kikiki.....lawak pun ada berita ni. Rasanya memang boleh di kategorikan lawaklah. Ada ke dia amek kucing jadi student sekolah. 

Nama pun kucing. Tak kannya jadi orang. Abe We rasa ni taktik marketing pihak sekolah je ni. Mungkinkah sekolah ni dah tak ramai student? Atau sekolah ni nak membela nasib-nasib kucing? Wallahualam.....

Memetik laporan The Independent, pemilik kucing itu, Amber Marienthal berkata, kucingnya yang diambil dari pusat jagaan haiwan pada tahun 2009 sering merayau-rayau di sekitar sekolah tersebut yang terletak bersebelah rumahnya.

Kalau kita tengok Wikipedia, sekolah ni boleh tahan juga hebatnya.

  • Robotics[8] - Team 604, also known as Quixilver, has participated in theFIRST Robotics Competition. Since the team was restarted in 2005,[9] the team has been rather successful, winning the 2005 Pacific Northwest Regional and 2010 Sacramento Regional, the Chairman's Award at the 2007, 2008, 2012, 2013, 2014 Silicon Valley Regional, 2010, 2011 Sacramento Regional, 2015 Central Valley Regional, and the 2008 and 2009 CalGames Competition.[9]
  • Journalism - Leland's school newspaper, The Charger Account, is completely student run and has received numerous awards from the American Scholastic Press Association, the Columbia Scholastic Press Association, and Quill and Scroll.[citation needed]
  • Speech and Debate - Leland's Speech and Debate team is one of the top teams in the nation. The National Forensic League has ranked the Leland Speech and Debate Team as number one in the nation over recent years.[10] The team has around 400 members, and has won numerous awards, including the 2015 state championship.
Bukan calang-calang sekolah ni. Pelbagai anugerah diorang terima. Mungkin dengan adanya Bubba ni, ia akan meningkatkan imej sekolah tu. Atau akan menjadi ikon.


Tapi kalau dah namanya kucing, memang perangainya macam dalam gambar dekat atas ni lah. Tak kan dia nak menari ballet plak. Tak gitu?

Bubba menjadi 'pelajar’ pilihan sekolah tersebut dan turut menghiasi muka depan majalah dan akhbar sekolah.

Malah, kucing comel tersebut juga mempunyai 6,000 peminat di laman Facebook miliknya.
 Berita ni mesti diorang cedok dari paper lain kan? Ada ke dia kata 6,000 peminat. Sekarang ni dah 31,787 orang Like. Mesti penulis dia tak buat kajian masa tulis berita ni.




sumber:
http://www.sinarharian.com.my/global/kucing-jadi-pelajar-sekolah-tinggi-1.423130



Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "Kucing jadi pelajar sekolah tinggi"

Ok duk dalam kelas pastu Zzzzzz, memang bijak meow ni, macam Jingga pun ada :)

pergghhh. banyak tido kucing ni niiii..

tak sangka aku baca sampai habis kisah kucing ni

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF