Kucing jadi pelajar sekolah tinggi







Kucing jadi pelajar sekolah tinggi

Seekor kucing diterima untuk menjadi pelajar di sebuah sekolah tinggi di San Jose kerana sering dilihat sentiasa merayau-rayau di sekitar bilik darjah sekolah terbabit.
 Kucing yang diberi nama Bubba diterima untuk menjadi pelajar San Jose Leland High School malah haiwan comel itu juga diberi kad pengenalan pelajar. 


Kikiki.....lawak pun ada berita ni. Rasanya memang boleh di kategorikan lawaklah. Ada ke dia amek kucing jadi student sekolah. 

Nama pun kucing. Tak kannya jadi orang. Abe We rasa ni taktik marketing pihak sekolah je ni. Mungkinkah sekolah ni dah tak ramai student? Atau sekolah ni nak membela nasib-nasib kucing? Wallahualam.....

Memetik laporan The Independent, pemilik kucing itu, Amber Marienthal berkata, kucingnya yang diambil dari pusat jagaan haiwan pada tahun 2009 sering merayau-rayau di sekitar sekolah tersebut yang terletak bersebelah rumahnya.

Kalau kita tengok Wikipedia, sekolah ni boleh tahan juga hebatnya.

  • Robotics[8] - Team 604, also known as Quixilver, has participated in theFIRST Robotics Competition. Since the team was restarted in 2005,[9] the team has been rather successful, winning the 2005 Pacific Northwest Regional and 2010 Sacramento Regional, the Chairman's Award at the 2007, 2008, 2012, 2013, 2014 Silicon Valley Regional, 2010, 2011 Sacramento Regional, 2015 Central Valley Regional, and the 2008 and 2009 CalGames Competition.[9]
  • Journalism - Leland's school newspaper, The Charger Account, is completely student run and has received numerous awards from the American Scholastic Press Association, the Columbia Scholastic Press Association, and Quill and Scroll.[citation needed]
  • Speech and Debate - Leland's Speech and Debate team is one of the top teams in the nation. The National Forensic League has ranked the Leland Speech and Debate Team as number one in the nation over recent years.[10] The team has around 400 members, and has won numerous awards, including the 2015 state championship.
Bukan calang-calang sekolah ni. Pelbagai anugerah diorang terima. Mungkin dengan adanya Bubba ni, ia akan meningkatkan imej sekolah tu. Atau akan menjadi ikon.


Tapi kalau dah namanya kucing, memang perangainya macam dalam gambar dekat atas ni lah. Tak kan dia nak menari ballet plak. Tak gitu?

Bubba menjadi 'pelajar’ pilihan sekolah tersebut dan turut menghiasi muka depan majalah dan akhbar sekolah.

Malah, kucing comel tersebut juga mempunyai 6,000 peminat di laman Facebook miliknya.
 Berita ni mesti diorang cedok dari paper lain kan? Ada ke dia kata 6,000 peminat. Sekarang ni dah 31,787 orang Like. Mesti penulis dia tak buat kajian masa tulis berita ni.




sumber:
http://www.sinarharian.com.my/global/kucing-jadi-pelajar-sekolah-tinggi-1.423130



Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
anajingga
AUTHOR
25 August 2015 at 10:41 delete

Ok duk dalam kelas pastu Zzzzzz, memang bijak meow ni, macam Jingga pun ada :)

Reply
avatar
aswaleyla
AUTHOR
25 August 2015 at 11:13 delete

pergghhh. banyak tido kucing ni niiii..

Reply
avatar
beat
AUTHOR
25 August 2015 at 14:03 delete

gajah ada gajah?

Reply
avatar
Fendi Rocka
AUTHOR
1 September 2015 at 16:23 delete

tak sangka aku baca sampai habis kisah kucing ni

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.