JENIS-JENIS WINDOWS ( DAHULU SEHINGGA KINI)







JENIS-JENIS WINDOWS ( DAHULU SEHINGGA KINI)

Uji kecerdasan minda anda

Abe We terpanggil untuk membuat entri ini setelah membaca entri di rahimaim.com.

Dari apa yang di kongsikan oleh rahimaim.com, Windows bermula dari Windows 1.0 sehingga yang terbaru Windows 8.1.

Sebenarnya, sejarah kita pun hebat juga.

Kita dari dahulu dah pakai Windows ni. Pelbagai Windows kita dah pelopori. Sejarah kita lebih maju sebenarnya dari Barat. Tak percaya?

Windows di asaskan di Tanah Melayu

Tak percaya ke dengan tajuk dekat atas ni?

Jom kita tengok Windows ciptaan orang dahulu. Kita menjelajah masa untuk melihat Windows Dahulu Hingga Sekarang......

Windows dahulu

Inilah dia Windows dahulu kala......


Siapa ingat windows macam ni? Kalau dulu nak buka tingkap ni ada cangkuk dia. Dekat belah dalam tu. Nak cakap cane ek? Tapi kat dalam gambar ni ada. Kalau buka tingkap ni, mesti kena cangkuk dulu. Barulah tak tertutup kena tolak angin.

Tingkap ni ada tingkap panjang, ada tingkap pendek. Kalau dalam gambar dekat atas ni, tingkap panjang, kalau tingkap pendek plak macam gambar ni.



Windows Sekarang

Windows sekarang ni macam-macam. Pelbagai bentuk ada...Google je...hehehe



Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
28 August 2015 at 17:23 delete

ok..penyampaian abe we WIN..ahahaha..

Reply
avatar
28 August 2015 at 17:27 delete

ok..penyampaian abe we WIN..ahahaha..

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
28 August 2015 at 17:56 delete

Windows kayu pun bolehhh....!!
ni namanya di mana bumi di pijak di situ langit di junjung.. (ada kena mengena ke..?)

:p


Salam.. haii.. jemput join giveaway saya ye.. ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIC dengan hadiah wang tunai keseluruhan bernilai RM350 untuk direbut..!! Jom ajak ramai-ramai join.. jomm.. jommm..!! tQ so much... :)

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
28 August 2015 at 17:57 delete

laaa... tak boleh tepek live link la pulak... :(

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
28 August 2015 at 17:58 delete

ok lah.. ulang balik komen..

Windows kayu pun bolehhhh....!!
ini namanya di mana bumi dipijak di situ langit di junjung..
(takde kena mengena agaknya)

:p

Jemput join GA kak ain.. ada 3 hari lagi...!!
tQ

:)

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.