">

JENIS-JENIS WINDOWS ( DAHULU SEHINGGA KINI)

/
6 Comments


JENIS-JENIS WINDOWS ( DAHULU SEHINGGA KINI)

Uji kecerdasan minda anda

Abe We terpanggil untuk membuat entri ini setelah membaca entri di rahimaim.com.

Dari apa yang di kongsikan oleh rahimaim.com, Windows bermula dari Windows 1.0 sehingga yang terbaru Windows 8.1.

Sebenarnya, sejarah kita pun hebat juga.

Kita dari dahulu dah pakai Windows ni. Pelbagai Windows kita dah pelopori. Sejarah kita lebih maju sebenarnya dari Barat. Tak percaya?

Windows di asaskan di Tanah Melayu

Tak percaya ke dengan tajuk dekat atas ni?

Jom kita tengok Windows ciptaan orang dahulu. Kita menjelajah masa untuk melihat Windows Dahulu Hingga Sekarang......

Windows dahulu

Inilah dia Windows dahulu kala......


Siapa ingat windows macam ni? Kalau dulu nak buka tingkap ni ada cangkuk dia. Dekat belah dalam tu. Nak cakap cane ek? Tapi kat dalam gambar ni ada. Kalau buka tingkap ni, mesti kena cangkuk dulu. Barulah tak tertutup kena tolak angin.

Tingkap ni ada tingkap panjang, ada tingkap pendek. Kalau dalam gambar dekat atas ni, tingkap panjang, kalau tingkap pendek plak macam gambar ni.



Windows Sekarang

Windows sekarang ni macam-macam. Pelbagai bentuk ada...Google je...hehehe



Image and video hosting by TinyPic


You may also like

6 comments:

  1. Windows kayu pun bolehhh....!!
    ni namanya di mana bumi di pijak di situ langit di junjung.. (ada kena mengena ke..?)

    :p


    Salam.. haii.. jemput join giveaway saya ye.. ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIC dengan hadiah wang tunai keseluruhan bernilai RM350 untuk direbut..!! Jom ajak ramai-ramai join.. jomm.. jommm..!! tQ so much... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa... tak boleh tepek live link la pulak... :(

      Delete
  2. ok lah.. ulang balik komen..

    Windows kayu pun bolehhhh....!!
    ini namanya di mana bumi dipijak di situ langit di junjung..
    (takde kena mengena agaknya)

    :p

    Jemput join GA kak ain.. ada 3 hari lagi...!!
    tQ

    :)

    ReplyDelete