Hilangnya semangat sambutan hari merdeka

Hilangnya semangat sambutan hari merdeka



Hilangnya semangat sambutan hari merdeka

Kurang Jalur Gemilang di kibarkan

Hanya beberapa hari lagi kita nak sambut hari kemerdekaan negara.

Apa yang Abe We perasan, kibaran Jalur Gemilang sangat sukar di dapati. Berbeza dengan tahun-tahun sebelumnya, kita mudah nampak kibaran Jalur Gemilang di mana-mana.

Suasana politik tidak menentu

Sememangnya, salah satu sebab kenapa ini terjadi adalah kerna suasana politik semasa.

Abe We bukanlah seorang yang pakar dalam bidang ni. Tapi di sebabkan apa yang berlaku sekarang, kita telah melupakan detik bersejarah negara kita.

Tak tahu ulang tahun yang ke berapa

Rasanya, di sebabkan oleh perkara di atas, kita terus memandang enteng ulang tahun kemerdekaan negara kita.

Jika di tanya golongan remaja, berkemungkinan mereka tidak tahu ulang tahun kemerdekaan negara kita. Mungkin juga ada yang terpaksa mencongak dahulu.

Tebalkan rasa cinta kepada negara

Kita sebagai rakyat Malaysia, seharusnya menanam dan mensemai rasa cinta kepada negara kita ini tidak kira bangsa, agama dan jantina.

Salam kemerdekaan!



Image and video hosting by TinyPic

9 comments

avatar

Betul..macam muram..kurang semangat..sambutan ramadhan dan hari raya lebih meriah..sedangkan mana mungkin kita boleh bergembira menyambut hari hari perayaan jika tidak ada suasana negara yang aman..bangkit dan berubahlah..

Balas
avatar

segalanya semakin pudar kini

Balas
avatar

merdeka tetap merdeka...

Balas
avatar

Rasa tersentap dgn diri sndri.. terus nak buat entri ttg kemerdekaan la...

Balas
avatar

Perkongsian yang menarik. Kami di sini (Jepun) hanya merasai kehangatan sambutan kemerdekaan Malaysia dari kejauhan melalui perkongsian di alam maya. Jemputlah singgah di http://travelogisma.blogspot.jp/

Balas
avatar

Perkongsian yang menarik. Kami di sini (Jepun) hanya merasai kehangatan sambutan kemerdekaan Malaysia dari kejauhan melalui perkongsian di alam maya. Jemputlah singgah di http://travelogisma.blogspot.jp/

Balas
avatar

dekat sini memang sangat2 kurang terasa semangat tu. :(

Balas
avatar

raya dgn puasa lagi meriah kan?

Balas
avatar

kurasakan pudar dalam hatiku......

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.