China haramkan 120 lagu tidak bermoral






China haramkan 120 lagu tidak bermoral

Lagu yang 'mempromosikan' kelucahan, keganasan, bangkangan dan perkara tidak bermoral akan diharamkan


Wah, huntunglah kalau Malaysia nak buat macam ni kan? Korang rasa macam mana? Elok tak kalau Malaysia buat macam ni?

Abe We rasa memang bagus sangat. Demi menjaga moral anak-anak muda negara kita. Tapi, takkanlah nak haramkan lagu je tak?

Kalaulah Malaysia nak buat macam ni, bukannya boleh terus sekat, kena buat dari akar umbi dulu. Sebelum buat, kena serapkan nilai-nilai dari akar umbi dan memakan masa bertahun juga.

Dan benda baik macam ni, pastinya mendapat pelbagai kritikan dari pelbagai pihak. Hak asasi manusia lah, hak tuih lah, dan segala hak tak termasuk hak hugen pun join sekali.

Kalau korang dengar lagu tak bermoral, abang koyakkan baju korang cenggini!!



sumber:

http://www.sinarharian.com.my/global/china-haramkan-120-lagu-tidak-bermoral-1.418867


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

5 comments

Write comments
PeRdU cINta
AUTHOR
13 August 2015 at 12:07 delete

Boleh dengan syarat ada kesungguhan..jangan ibarat paku dengan penukul..

Reply
avatar
kak gojes
AUTHOR
13 August 2015 at 16:36 delete

tiru la china kalau berani...heheheh

Reply
avatar
13 August 2015 at 18:34 delete

memang akan dipertikaian, tapi kalau ia bawa kebaikan kepada masyarakat daripada kebaikan sendiri, apa salahnya.. kaedah fiqh..

lagipon, kalau nak berpegang pada kebebasan asasi ikut perspektif barat, takkan ada hadnya.. berpeganglah pada hak asasi dalam Islam.. hak yang didatangi dengan tanggungjawab dah ada hadnya.. ^_^

Reply
avatar
anajingga
AUTHOR
13 August 2015 at 21:01 delete

bagus juga sebenarnya, kat Malaysia ni pun kalau kita hayati banyak lirik lagu2 melayu pun tersimpang dari aqidah kan.. :(

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.