Dunia alami lebih 1 saat

Dunia alami lebih 1 saat

Dunia alami lebih 1 saat

Semalam, duduk depan TV sambil dengar berita. Dunia kita alami lebih 1 saat. Ini berikutan dari kedudukan paksi bumi yang menyebabkan bumi bergerak lambat 1 saat.

foto kredit ke umikasum.blogspot.com

Mama Harraz pun tanya kat Abe We

"Apa bezanya lebih 1 saat?"

"Entah la Ma, macam tak de beza pun."

Lepas tu dalam interview dalam TV tu pun bagi tau ada efek kepada sistem perkomputeran. Dalam urusan perbankan, saham, dsb yang melibatkan komputer.

Lepas tu Abe We cakap dekat Mama Harraz

"Ala, bukan ada beza sangat pun. Setakat 1 saat lambat. KTM Komuter tu lambat 5-10 minit relaks je. Tak ada apa pun."


heheeee.................




Image and video hosting by TinyPic

16 comments

avatar

Ia beri kesan pd perkara tertentu shaja

Balas
avatar

terkejut sebab lebih 1 saat, tapi 1 saat tu tak rasa pape pun. sebab sikit sangat -_-

Balas
avatar

Owh, 1 hari tk jad 24 jam laa ye..hihi

Balas
avatar

sy dah bayang hari kiamat = =

Balas
avatar

bagi kita mungkin tak terasa.. bagi sistem lain mungkin ada bezanya..

Balas
avatar

dunia dah di penghujung..

Balas
avatar

Owh.. mmg tak perasan kan.. kalau sejam perasan la kot kan.

Balas
avatar

itu lah. cuma sistem perkomputeran shj yg rasa

Balas
avatar
Balas
avatar

aah. sistem perkomputeran shj yg rasa

Balas
avatar
Balas
avatar
Balas
avatar

itu lah. cuma sistem perkomputeran shj yg rasa

Balas
avatar

btul tu. terutama pada sistem perkomputeran

Balas
avatar

mula-mula baca kat fb pasal hal ni, rasa tak percaya.. ingatkan orang buat lawak... :p
tapi betul lah.. dunia sudah di hujung usia...

:(

Balas
avatar

pasal ktm tu agree..diorang lewat memang effect dekat kita..haha kalau 1 saat tu tak nampak la pulak

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.