">

Dunia alami lebih 1 saat

/
16 Comments

Dunia alami lebih 1 saat

Semalam, duduk depan TV sambil dengar berita. Dunia kita alami lebih 1 saat. Ini berikutan dari kedudukan paksi bumi yang menyebabkan bumi bergerak lambat 1 saat.

foto kredit ke umikasum.blogspot.com

Mama Harraz pun tanya kat Abe We

"Apa bezanya lebih 1 saat?"

"Entah la Ma, macam tak de beza pun."

Lepas tu dalam interview dalam TV tu pun bagi tau ada efek kepada sistem perkomputeran. Dalam urusan perbankan, saham, dsb yang melibatkan komputer.

Lepas tu Abe We cakap dekat Mama Harraz

"Ala, bukan ada beza sangat pun. Setakat 1 saat lambat. KTM Komuter tu lambat 5-10 minit relaks je. Tak ada apa pun."


heheeee.................




Image and video hosting by TinyPic


You may also like

16 comments:

  1. Ia beri kesan pd perkara tertentu shaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu. terutama pada sistem perkomputeran

      Delete
  2. terkejut sebab lebih 1 saat, tapi 1 saat tu tak rasa pape pun. sebab sikit sangat -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah. cuma sistem perkomputeran shj yg rasa

      Delete
  3. Owh, 1 hari tk jad 24 jam laa ye..hihi

    ReplyDelete
  4. sy dah bayang hari kiamat = =

    ReplyDelete
  5. bagi kita mungkin tak terasa.. bagi sistem lain mungkin ada bezanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. sistem perkomputeran shj yg rasa

      Delete
  6. Owh.. mmg tak perasan kan.. kalau sejam perasan la kot kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah. cuma sistem perkomputeran shj yg rasa

      Delete
  7. mula-mula baca kat fb pasal hal ni, rasa tak percaya.. ingatkan orang buat lawak... :p
    tapi betul lah.. dunia sudah di hujung usia...

    :(

    ReplyDelete
  8. pasal ktm tu agree..diorang lewat memang effect dekat kita..haha kalau 1 saat tu tak nampak la pulak

    ReplyDelete