">

Adsense dah masuk

/
17 Comments
cara daftar adsense

Terharu nampak iklan adsense

Wah...sebenarnya Abe We tak tahu pun Google Adsense dah approve permohonan Abe We. Dekat sebulan dah Abe We mohon. Tapi 2 3 kali gak di rejectnya.

So, macam malas gak mula-mula. Tapi Abe We try gak lah. Kot-kot dapat. 

3 email yang di reply adsense berbunyi begini:-

Site does not comply with Google policies: We're unable to approve your AdSense application at this time because your site does not comply with the Google AdSense programme policies or adhere to the Webmaster Quality guidelines. It's our goal to provide our advertisers sites that offer rich and meaningful content, receive organic traffic and allow us to serve well-targeted ads to users. We believe that currently your site does not fulfil this criteria.
Here are some recommendations to help you improve the user experience on your site and comply with AdSense criteria: 
  • It’s important for sites displaying Google ads to offer significant value to the user. As a publisher, you must provide unique and relevant content that gives users a reason to visit your site first.
  • Don’t place ads on auto-generated pages or pages with little to no original content.
  • Your site should also provide a good user experience through clear navigation and organisation. Users should be able to click through your pages easily and find the information that they’re seeking.

Abe We pun tak sure apa yang Abe We adjust dalam blog. Tapi Abe We try je submit sekali lagi. Last-last, tadi cek blog, keluar iklan adsense....huhuh....

Kot-kot lepas ni boleh menjana pendapatan dengan duduk dekat rumah je. Siapa yang tahu kan?


Image and video hosting by TinyPic


You may also like

17 comments:

  1. rasanya dah 4 kali kena reject T_T
    xtau kenapa -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba lg. Fhmkan apa yg adsense nk dari email yg diberi. Then, upgrade blog, boleh punya tu =)

      Delete
    2. mungkin saya akan kongsi tips dlm entri nnt. nungguin ya

      Delete
    3. okay, nnti sy try lagi, hehehe. tp nk upgrade dari segi ape tu? :)

      Delete
    4. yeay, menunggu, nak tau tipsss. hehe

      Delete
  2. banayk bende xtahu..google adsense new to me..kene cari info nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. adsense untuk blog bahasa melayu memang baru lagi. Tapi klu blog bahasa inggeris lama dah. cuma cara nak apply tu ramai yang tak tahu.

      Delete
  3. Hehe. Tahniah. Pehni boleh kumpul dolar byk-byk. 1 dolar = RM3.946 skrg ^^

    ReplyDelete
  4. Tahniah Ewan ...Alhamdulillah berjaya jugak kan ,.berkat rajin usaha

    ReplyDelete
  5. tahniah dah lulus penuh google adsense

    ReplyDelete
  6. Rasanya dah terlalu banyak kali reply, tapi hingga ke saat ini masih belum lulus. Tak tahu di mana silapnya. Hmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adsense perlukan masa seawal 7 hari untuk review blog. Tggu je email dr adsense

      Delete