Adsense dah masuk





cara daftar adsense

Terharu nampak iklan adsense

Wah...sebenarnya Abe We tak tahu pun Google Adsense dah approve permohonan Abe We. Dekat sebulan dah Abe We mohon. Tapi 2 3 kali gak di rejectnya.

So, macam malas gak mula-mula. Tapi Abe We try gak lah. Kot-kot dapat. 

3 email yang di reply adsense berbunyi begini:-

Site does not comply with Google policies: We're unable to approve your AdSense application at this time because your site does not comply with the Google AdSense programme policies or adhere to the Webmaster Quality guidelines. It's our goal to provide our advertisers sites that offer rich and meaningful content, receive organic traffic and allow us to serve well-targeted ads to users. We believe that currently your site does not fulfil this criteria.
Here are some recommendations to help you improve the user experience on your site and comply with AdSense criteria: 
  • It’s important for sites displaying Google ads to offer significant value to the user. As a publisher, you must provide unique and relevant content that gives users a reason to visit your site first.
  • Don’t place ads on auto-generated pages or pages with little to no original content.
  • Your site should also provide a good user experience through clear navigation and organisation. Users should be able to click through your pages easily and find the information that they’re seeking.

Abe We pun tak sure apa yang Abe We adjust dalam blog. Tapi Abe We try je submit sekali lagi. Last-last, tadi cek blog, keluar iklan adsense....huhuh....

Kot-kot lepas ni boleh menjana pendapatan dengan duduk dekat rumah je. Siapa yang tahu kan?


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

17 comments

Write comments
30 July 2015 at 17:33 delete

rasanya dah 4 kali kena reject T_T
xtau kenapa -_-

Reply
avatar
aeinna Musa
AUTHOR
30 July 2015 at 18:19 delete

banayk bende xtahu..google adsense new to me..kene cari info nih

Reply
avatar
Nurul Shahira
AUTHOR
30 July 2015 at 19:09 delete

Hehe. Tahniah. Pehni boleh kumpul dolar byk-byk. 1 dolar = RM3.946 skrg ^^

Reply
avatar
Nurul Shahira
AUTHOR
30 July 2015 at 19:11 delete

Cuba lg. Fhmkan apa yg adsense nk dari email yg diberi. Then, upgrade blog, boleh punya tu =)

Reply
avatar
31 July 2015 at 08:05 delete

mungkin saya akan kongsi tips dlm entri nnt. nungguin ya

Reply
avatar
31 July 2015 at 08:06 delete

adsense untuk blog bahasa melayu memang baru lagi. Tapi klu blog bahasa inggeris lama dah. cuma cara nak apply tu ramai yang tak tahu.

Reply
avatar
31 July 2015 at 08:07 delete

kita geng....sep sikit

Reply
avatar
31 July 2015 at 09:09 delete

okay, nnti sy try lagi, hehehe. tp nk upgrade dari segi ape tu? :)

Reply
avatar
31 July 2015 at 09:10 delete

yeay, menunggu, nak tau tipsss. hehe

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
31 July 2015 at 15:20 delete

Tahniah Ewan ...Alhamdulillah berjaya jugak kan ,.berkat rajin usaha

Reply
avatar
Jia Rizaira
AUTHOR
1 August 2015 at 08:25 delete

tahniah dah lulus penuh google adsense

Reply
avatar
kak gojes
AUTHOR
11 August 2015 at 12:38 delete

byk kali KG di reject

Reply
avatar
17 August 2015 at 16:38 delete

Rasanya dah terlalu banyak kali reply, tapi hingga ke saat ini masih belum lulus. Tak tahu di mana silapnya. Hmm.

Reply
avatar
17 August 2015 at 19:25 delete

Adsense perlukan masa seawal 7 hari untuk review blog. Tggu je email dr adsense

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.