#Cabaran20Hari | Pengalaman pahit di bulan puasa

#Cabaran20Hari | Pengalaman pahit di bulan puasa

#Cabaran20Hari | Pengalaman pahit di bulan puasa

Cabaran hari ke-5 : Pengalaman pahit di bulan puasa.

Secara lumrahnya, bulan puasa dan mercun memang tak dapat di pisahkan. Bila masuk je bulan puasa, secara alaminya, mercun juga turut berlegar-legar di bumi Malaysia ini.

Abe We sebenarnya banyak pengalaman dengan mercun ni. Tetapi pengalaman itu bukanlah pengalaman bermain segala jenis mercun, hanya sebilangan kecik je.

Mercun bola
foto kredit ke schafiqthinking.blogspot.com

2
Mercun plug
foto kredit ke http://www.harianblogger.com/
Berdasarkan pengalaman Abe We, pelbagai kenangan pahit akan di lalui sebilangan kecik kanak-kanak di Malaysia. Main mercun je cedera. Cedera je main mercun. Abe We pun main mercun gak dulu. Tapi alhamdulillah kerana Abe We mengamalkan ISO 9002. 

Berbalik kepada tajuk kita, pengalaman pahit di bulan puasa. Rasanya, sebelum-sebelum ni dan seingat Abe We lah, belum ada lagi kenangan pahit. Cumanya, rasanya pengalaman pahit tu datang hari ni.

Ni yang malas nak cite ni. Bakal melelehkan air mata. Tapi, sebab kena cite, makanya, Abe We cite gak la.

Pengalaman pahit di bulan puasa

Minyak naik harga!!!! Dari RM2.05 jadi RM2.15!!!

kbai




#Cabaran20Hari
Intro
Erti puasa
Pengalaman sahur
Hidangan sahur paling ringkas
Menu wajib bulan puasa




Image and video hosting by TinyPic

16 comments

avatar

pahit tu nak telan bila minyak naik rege..tp kene telan gak. Pahit akan manisnya kot hehhehe

Balas
avatar

Huhi bulan ramadan plak tu minyak naik harga ..pahit btol laaa

Balas
avatar

hahahahahaa....!!
terkono den.. :p

Balas
avatar

Hahhaha ! Sangat pahit tuu abe we

Balas
avatar

Bukan kat abe we je.. kat semua rakyat Malaysia. ?. Huhu

Balas
avatar

ha ha ha haha..ini sempoi

Balas
avatar

memang pahit utk ditelannnnnn

Balas
avatar

terpaksalah kita telan. suka atau tidak....

Balas
avatar
Balas
avatar
Balas
avatar

kalau makan peria, peria tu boleh di kategorikan manis

Balas
avatar

itu lah. ingatkan ada sesuatu yang manis sempena hari raya ni.....

Balas
avatar
Balas
avatar

semua kita harus telan ye

Balas
avatar

ehhh... jangan di telan......!!
banyak benda lain boleh di telan eny... :p

Balas
avatar

teramat pahit tu T_T

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.