#Cabaran20Hari | Pengalaman pahit di bulan puasa





#Cabaran20Hari | Pengalaman pahit di bulan puasa

Cabaran hari ke-5 : Pengalaman pahit di bulan puasa.

Secara lumrahnya, bulan puasa dan mercun memang tak dapat di pisahkan. Bila masuk je bulan puasa, secara alaminya, mercun juga turut berlegar-legar di bumi Malaysia ini.

Abe We sebenarnya banyak pengalaman dengan mercun ni. Tetapi pengalaman itu bukanlah pengalaman bermain segala jenis mercun, hanya sebilangan kecik je.

Mercun bola
foto kredit ke schafiqthinking.blogspot.com

2
Mercun plug
foto kredit ke http://www.harianblogger.com/
Berdasarkan pengalaman Abe We, pelbagai kenangan pahit akan di lalui sebilangan kecik kanak-kanak di Malaysia. Main mercun je cedera. Cedera je main mercun. Abe We pun main mercun gak dulu. Tapi alhamdulillah kerana Abe We mengamalkan ISO 9002. 

Berbalik kepada tajuk kita, pengalaman pahit di bulan puasa. Rasanya, sebelum-sebelum ni dan seingat Abe We lah, belum ada lagi kenangan pahit. Cumanya, rasanya pengalaman pahit tu datang hari ni.

Ni yang malas nak cite ni. Bakal melelehkan air mata. Tapi, sebab kena cite, makanya, Abe We cite gak la.

Pengalaman pahit di bulan puasa

Minyak naik harga!!!! Dari RM2.05 jadi RM2.15!!!

kbai




#Cabaran20Hari
Intro
Erti puasa
Pengalaman sahur
Hidangan sahur paling ringkas
Menu wajib bulan puasa




Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

16 comments

Write comments
Azlinda Azman
AUTHOR
1 July 2015 at 15:01 delete

pahit tu nak telan bila minyak naik rege..tp kene telan gak. Pahit akan manisnya kot hehhehe

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
1 July 2015 at 15:18 delete

Huhi bulan ramadan plak tu minyak naik harga ..pahit btol laaa

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
1 July 2015 at 16:01 delete

hahahahahaa....!!
terkono den.. :p

Reply
avatar
Cikk Mimin
AUTHOR
1 July 2015 at 16:31 delete

Hahhaha ! Sangat pahit tuu abe we

Reply
avatar
Maria Firdz
AUTHOR
1 July 2015 at 17:04 delete

Bukan kat abe we je.. kat semua rakyat Malaysia. ?. Huhu

Reply
avatar
Fendi Rocka
AUTHOR
1 July 2015 at 18:38 delete

ha ha ha haha..ini sempoi

Reply
avatar
Eny Abdullah
AUTHOR
2 July 2015 at 11:13 delete

memang pahit utk ditelannnnnn

Reply
avatar
2 July 2015 at 11:57 delete

terpaksalah kita telan. suka atau tidak....

Reply
avatar
2 July 2015 at 11:58 delete

kalau makan peria, peria tu boleh di kategorikan manis

Reply
avatar
2 July 2015 at 11:58 delete

itu lah. ingatkan ada sesuatu yang manis sempena hari raya ni.....

Reply
avatar
2 July 2015 at 11:59 delete

semua kita harus telan ye

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
2 July 2015 at 13:36 delete

ehhh... jangan di telan......!!
banyak benda lain boleh di telan eny... :p

Reply
avatar
adk dayah
AUTHOR
2 July 2015 at 23:07 delete

teramat pahit tu T_T

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.