#Cabaran20Hari | Kuih Raya Paling Best

#Cabaran20Hari | Kuih Raya Paling Best

Kuih raya ooo kuih raya....



Bebicara mengenai kuih raya ni, susah plak nak kategorikan kuih raya paling best. Zaman dah moden sekarang, macam-macam kuih ada. Nama pun pelik-pelik.

Terus terang, sekarang ni Abe We tak ada kuih peberet. Kalau masa kecik-kecik cili api dulu ada lah.


Kuih Old Trunk aka Batang Buruk
batang buruk
foto kredit ke alwanizolkifli.wordpress.com

Kuih Tat
resepi tat gulung
foto kredit ke www.e-putra.my


Kuih Putu Kacang
resepi putu kacang
foto kredit ke mforum.cari.com.my

Tapi, dalam banyak-banyak kuih, kuih Krunchy Almond Karamel Mama Harraz, Abe We suka. Ekceli mama harraz jual kuih ni dah 2 tahun. Tapi tahun ni tak dapat jual sebab sibuk dengan rumah baru. 

Bukan mahal pun 1 balang 200gm berharga RM20. Kalau balang besar 300gm berharga RM30. Boleh contact Mama Harraz di 019 3650540

Tapi bagi lah mama harraz masuk rumah baru ye. Kalau tak, memang tak boleh nak masak lah. Gerenti krunchy punya.

Krunchy Almond Karamel

ooooooo....ada lagi kuih yang Abe We suka.

Lupa pulak nak kabo. Tapi kuih ni lain sikit. Sedap di makan masa panas-panas je. Kuihnye panjang-panjang. Ada sayur sikit. Udang sikit. Ada kerang sikit. Memang sedap makan panas-panas. Tambah pulak ada cili jeruk. Pergkhhhh....

Nin dia nak habaq.....

Kuey teow goreng

foto kredit ke http://nota-kembara.blogspot.com/

Memang sedap makan panas-panas kan? Same je bunyinye. Kuih = Kuey.




Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "#Cabaran20Hari | Kuih Raya Paling Best"

Kuew teow dlm kategory kuih?

aik gambar putu kacang kite samer....kredit pada tuanpunya gambar..hehe

Oiiii kuey teow sedapnyaaaa :D

kuih batang buruk sedap..sep sikit

kita pun baru habis almond cruncy karamel tu... belum raya dah habis...

kuih la sangat kuey tiow tu kan...

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF