#Cabaran20Hari | Kuih kegemaran di bulan puasa

#Cabaran20Hari | Kuih kegemaran di bulan puasa

Sebut pasal kuih, memang dalam kepala ni dok terbayang je pelbagai jenis kuih muih masa puasa ni. Ada 2 kuih yang Abe We suka.

1. Kuih Cara Berlauk

foto kredit ke zulfadreamland.blogspot.com
Kuih ni memang geremangan (pelat anak buah Abe We) @ kegemaran Abe We. Lagi-lagi kalau ada cili gini rupa. Lepas tu ada dedaunan yang agak banyak dan juga daging yang agak banyak dan di tambah lagi rasa pedas-pedasnya. Telan air liur beb!!! 

Siapalah yang bagi idea buat cabaran ni. Tak sanggup terupload gambar makanan.... Tapi kalau +Eny Abdullah yang masakkan untuk kita, mesti best kan? 

2. Murtabak

foto kredit ke www.sbs.com.au
Tak perlu cakap panjang lebar. Setiap bazar mesti ada sekurang-kurangnya 2 gerai jual murtabak dan orang ramai beratur.

Tak sanggup nak cakap panjang lebar. Ngences tau.....




Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »
3 Komentar untuk "#Cabaran20Hari | Kuih kegemaran di bulan puasa"

murtabak tu kira kuih jugak ke? hehe sama jer dengan dayah, suka kuih cara..sedap tu

geremangan pon boley..hehehe.. tgk murtabak tu pon dh terliuq..

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF