#Cabaran20Hari | Kuih kegemaran di bulan puasa





#Cabaran20Hari | Kuih kegemaran di bulan puasa

Sebut pasal kuih, memang dalam kepala ni dok terbayang je pelbagai jenis kuih muih masa puasa ni. Ada 2 kuih yang Abe We suka.

1. Kuih Cara Berlauk

foto kredit ke zulfadreamland.blogspot.com
Kuih ni memang geremangan (pelat anak buah Abe We) @ kegemaran Abe We. Lagi-lagi kalau ada cili gini rupa. Lepas tu ada dedaunan yang agak banyak dan juga daging yang agak banyak dan di tambah lagi rasa pedas-pedasnya. Telan air liur beb!!! 

Siapalah yang bagi idea buat cabaran ni. Tak sanggup terupload gambar makanan.... Tapi kalau +Eny Abdullah yang masakkan untuk kita, mesti best kan? 

2. Murtabak

foto kredit ke www.sbs.com.au
Tak perlu cakap panjang lebar. Setiap bazar mesti ada sekurang-kurangnya 2 gerai jual murtabak dan orang ramai beratur.

Tak sanggup nak cakap panjang lebar. Ngences tau.....




Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
adk dayah
AUTHOR
3 July 2015 at 14:12 delete

murtabak tu kira kuih jugak ke? hehe sama jer dengan dayah, suka kuih cara..sedap tu

Reply
avatar
kisah earty
AUTHOR
3 July 2015 at 22:40 delete

geremangan pon boley..hehehe.. tgk murtabak tu pon dh terliuq..

Reply
avatar