#Cabaran20Hari | Kuih kegemaran di bulan puasa





#Cabaran20Hari | Kuih kegemaran di bulan puasa

Sebut pasal kuih, memang dalam kepala ni dok terbayang je pelbagai jenis kuih muih masa puasa ni. Ada 2 kuih yang Abe We suka.

1. Kuih Cara Berlauk

foto kredit ke zulfadreamland.blogspot.com
Kuih ni memang geremangan (pelat anak buah Abe We) @ kegemaran Abe We. Lagi-lagi kalau ada cili gini rupa. Lepas tu ada dedaunan yang agak banyak dan juga daging yang agak banyak dan di tambah lagi rasa pedas-pedasnya. Telan air liur beb!!! 

Siapalah yang bagi idea buat cabaran ni. Tak sanggup terupload gambar makanan.... Tapi kalau +Eny Abdullah yang masakkan untuk kita, mesti best kan? 

2. Murtabak

foto kredit ke www.sbs.com.au
Tak perlu cakap panjang lebar. Setiap bazar mesti ada sekurang-kurangnya 2 gerai jual murtabak dan orang ramai beratur.

Tak sanggup nak cakap panjang lebar. Ngences tau.....




Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

3 comments

Write comments
adk dayah
AUTHOR
3 July 2015 at 14:12 delete

murtabak tu kira kuih jugak ke? hehe sama jer dengan dayah, suka kuih cara..sedap tu

Reply
avatar
kisah earty
AUTHOR
3 July 2015 at 22:40 delete

geremangan pon boley..hehehe.. tgk murtabak tu pon dh terliuq..

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.