#Cabaran20Hari | Aktiviti pagi raya





#Cabaran20Hari | Aktiviti pagi raya


Bila tiba hari raya, semua orang bergembira......

Setiap pagi raya, pabila celik mata je, mesti Abe We dengar mak Abe We bertungkus lumus dekat dapur. Ting tang...ting tang bunyinya.

Sebelum pergi sembahyang raya, kita mandi dulu. Lepas tu, dalam pukul 8.15 baru pergi masjid. Sebelum pergi masjid tu, pekena teh dengan kuih raya dulu la. Perut otomatis lapor. Pelik sungguh.

Lepas balik semejid, kita sefamili makan dulu. Kalau dulu, Abe We tiap tahun tukang anto ketupat kat rumah jiran-jiran. Bertukar juadah bak kata jawanye.

Tapi semenjak anak sedara dah besor-besor ni, goyang kaki la titew....heheheh

Lepas makan, perut kenyang, kita lepak depan tv dulu. Petang sikit baru beraya rumah jiran-jiran.

Kalau malam-malam, Abe We raya rumah member rapat.




Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

1 comments:

Write comments
Amy J
AUTHOR
15 July 2015 at 13:45 delete

oh, ada juga bertukar juadah masa raya eh... hehe. kita rasa macam xde. rasanyala

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.