Mari Daftar PR1MA





Permohonan PR1MA Di Buka

Kepada mereka yang masih belum mempunyai rumah, boleh lah memohon PR1MA yang telah di buka sekarang.

Lokasi PR1MA


Terdapat 3 lokasi yang di buka iaitu di Tebrau, Johor, Cyberjaya dan juga Bandar Meru Raya, Perak.

Harga bermula dari RM180,000.00 (Tebrau), RM220.000.00 (Cyberjaya) dan RM250,000.00 (Bandar Meru Raya).


Kelayakan memohon PR1MA

  1. Warganegara Malaysia
  2. Bujang atau berkahwin dan berusia 21 tahun ke atas
  3. Pendatapan se isi rumah RM2,500 - RM10,000 sebulan.
  4. Tidak memiliki lebih dari 1 hartanah

Proses pengundian PR1MA

Bagi mereka yang tidak tahu, pihak PR1MA akan menjalankan proses cabutan undi kepada mereka yang bernasib baik.

Sebelum proses pengundian ini, kita haruslah mendaftarkan diri kita di www.pr1ma.my

Pendaftaran PR1MA

Untuk mendaftarkan diri, kita perlu menyediakan dokumen-dokumen seperti berikut:-

1. Maklumat Mengenai Pekerjaan

  • Nombor fail cukai pendapatan LHDN
  • Nombor KWSP
  • Jumlah purata pendapatan kasar bulanan *
  • Nombor persaraan (hanya untuk pesara)
  • Maklumat mengenai pekerjaan pasangan (jika ada)
* Sila masukkan "TIADA" jika anda tidak mempunyai nombor LHDN & KWSP

2. Maklumat Hartanah yang Dimiliki (jika ada)

  • Alamat
  • Saiz dan jenis
  • Tarikh pembelian

3. Lampiran untuk Pendaftaran

  • Salinan Kad Pengenalan
  • Slip gaji terkini (1 bulan terkini)
Nota : Pemohon yang berpendapatan kurang daripada RM2,500.00 perlulah mengemukakan penyata bank sebagai dokumen sokongan.


Mari dapatkan rumah pilihan anda...


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

5 comments

Write comments
Eny Abdullah
AUTHOR
3 June 2015 at 13:52 delete

owhh baru tahu yng diorang cabut undi rupanya.... hmmmm chances tu agak rendahla kan.. kesian pada yg berharap

Reply
avatar
Mirabeads azi
AUTHOR
3 June 2015 at 14:08 delete

hmmm....kena cubalah pada yang layak
#clickclicknufnang

Reply
avatar
3 June 2015 at 14:37 delete

nak apply, tp rasa masih mahal lagi sebab ni rumah versi rumah burung.. kalau landed rasanya berbaloi kann..

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
5 June 2015 at 13:32 delete

ni orang dah keje je eh baru boleh apply?

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.