Koleksi kata-kata minta maaf di bulan Ramadhan





Koleksi kata-kata minta maaf di bulan Ramadhan

Kata-kata pengantar diri ini baru je Abe We kumpulkan. Almaklumlah, group Whatsapp ni memang recycle je ucapan macam ni.

Tak banyak pun. Tapi bolehlah.....


Bocah cilik mangan sego,
Sego dipangan karo gulo,
Wes suwi orak ngomong Jowo,
Dino poso ki njalok ngapuro...
Nyimpan jenang nang jero tin,
Ngesok arek digowo mareng suro,
Keluputan kulo lahir batin,
Salah silap njlok dingapuro...
Buko poso lawuh'e gereh,
Njegor sunge dicaplok boyo,
Keluputanku sing akeh-akeh,
Kito 0 - 0 lah yo...
Selamat Menyambut Ramadhan
Air tak selalu jernih💦
begitu juga tutur kataku
Kapas tak selalu putih..
begitu juga hatiku
Langit tak selalu biru🌈
begitu juga hidupku
Jalan tak selalu lurus🚶
begitu juga langkahku
Jika Maaf itu boleh diungkap hari ini☀
Untuk apa menunggu hari raya🎉 tiba?😔
Sedangkan hembusan Nafas⏳ pun Kita tak pernah tahu bila akan Berhenti🕙😢
maka dari itu, ku ingin Mohon Maaf atas
Kesalahan Kekhilafan😒 maupun
Perbuatan yg sengaja & tidak sengaja..
yg membuat sakit hati💔 kalian🌻
.. Sebelum  syaaban pergi dan ramadan menjelma👋
.. Sebelum aidil fitri datang🎆
➿ Sebelum operator sibuk📲
🚧 Sebelum wechat line xdak..lbih baik aku whatspp siap2....😁
Diri ini hendak memohon maaf atas semua kesalahan...😃
Selamat menikmati🌄 hari-hari terakhir syaaban sebelum Ramadan..⭐🌙

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته..
د فعهوجوع شعبان يع موليا اني، دعن رنداه ديري ساي موهون ماعف اتس سگالا كلمهن، ككوراعن،كسيلافن دان كخيلافن انتارا كيت.
يع ترسيراة ماهوفون ترسورة، يع ترسمبوثي ماهوفون تراع تراعن، يع برنية ماهوفون تيدق برنية.
سگلا گوراون هثاله اونتوق معهيبوركن هاتي، بوكن مثاكتي هاتي سساما سنديري.
سموگا الله ممفرمودهكن عبادة فواسا كيت تاهون اني دان مندافت فاهلا سرت رحمة سفرتي مان يع دجانجيكن اوله الله. آمين... انشالله.
سلامة مثمبوت رمضان المبارك.❤❤❤.
...★)
....人______________★)
...(◎)_____________ 人
..║∩║__________ .-:'''"''';-.
..║∩║________ (*(*(*|*)*)*)
..║∩║_____..║∩∩∩∩∩∩∩∩∩∩∩║
▓─▓─▓ ▓─▓─▓
▓▓▓▓▓▓▓───────────────▓▓▓▓▓▓▓
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
★★★★★★★★
••Marhaban Ya Ramadhan••
Dengan ini, saya ingin memohon ampun dan maaf kepada
semua sekiranya ada salah dan silap selama ini. Semoga
Ramadhan kali ini akan membawa keberkatan dan rahmat
untuk kita semua.. Amin yaa rabbal alamin.. Marhaban
Ya Ramadhan...
Biar kulit segelap ALMOND LONDON,
Asalkan hati sesuci KUIH BANGKIT,
Biar iman sekental DODOL,
Asalkan jangan senipis  TEMPEYEK,
Biar jiwa selembut BAHULU,
Asalkan akhlak secantik BISKUT DAHLIA,
Senyumlah semanis WAJIK,
Agar puasamu penuh bermakna...
Saya dengan ini ingin memohon kemaafan dari kalian semua sebelum tibanya bulan Ramadhan ini
" SELAMAT  MENYAMBUT RAMADAN AL-MUBBARRAK "




Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

8 comments

Write comments
Maria Firdz
AUTHOR
17 June 2015 at 21:36 delete

Nice sharing.. Selamat berpuasa...

Reply
avatar
Maria Firdz
AUTHOR
17 June 2015 at 21:36 delete

Nice sharing.. Selamat berpuasa...

Reply
avatar
18 June 2015 at 10:14 delete

yaa...memang banyak ucapan duplicate masuk dalam group... apa niat baik untuk yang baik2 . Selamat berpuasa.

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
22 June 2015 at 13:18 delete

advance betul Sha....! hehehehe... :)

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
22 June 2015 at 13:18 delete

Yang senyuman semanis wajik tu best....!! :)
memang sweet...

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
23 June 2015 at 15:40 delete

amboi panjang betul kata-kata maaf tu hahahaha

Reply
avatar
aswaleyla
AUTHOR
25 June 2015 at 10:40 delete

Biar kulit segelap ALMOND LONDON,
Asalkan hati sesuci KUIH BANGKIT,
Biar iman sekental DODOL,
Asalkan jangan senipis TEMPEYEK,
Biar jiwa selembut BAHULU,
Asalkan akhlak secantik BISKUT DAHLIA,
Senyumlah semanis WAJIK,
Agar puasamu penuh bermakna...
Saya dengan ini ingin memohon kemaafan dari kalian semua sebelum tibanya bulan Ramadhan ini
" SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN AL-MUBBARRAK "

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.