">

#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

/
15 Comments

#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

Cabaran20Hari untuk hari ke-3. Resipi hidangan sahur paling ringkas.

Okok. Rasanya tajuk ni paling sesuai untuk kaum adam. Hahaha... Rata-rata kaum adam suka kalau di ajukan soalan ni.

dominos pizza Spicy Sambal
foto kredit to http://wahidayatulaswa.blogspot.com/

Zaman duduk kanak-kanak

Kalau masa zaman kanak-kanak, rasanya paling koman pun pagi-pagi mesti dan confirm Abe We makan nasi. Tapi dulu, masa kecik-kecik, Abe We cukup kurang suka aroma nasi yang baru di masak masa nak makan.

Bau nasi tu semacam je bila melekat kat hidung ni. Tu kalau nasi baru masak lah. Tapi kalau nasi yang di panaskan ok je. Takde masalah. Bila nasi yang baru tu, rasa tekak ni macam loya. 

Tapi, dalam loya-loya tu, habis gak sepinggan.

Zaman duduk hostel

Masa zaman duduk hostel sekolah teknik dulu, sahur sampai pukul 2 pagi (kot). Rasanya lah. Lupa pulak. Masa duduk hostel, bukanlah makan berat pun. Biasanya roti cicah air milo je. Ok je. Kenyang je. Tapi tu Abe We la. Yang mana member Abe We yang duit diorang ada terlebih, diorang beli la nasi goreng atau bubur. Sedap sikit lah dari Abe We.

Masa diploma dulu pun, makan sahur sedaplah sikit. Kalau rajin pergi dewan makan, boleh lah di katakan kenyang. Kalau malas? Nin dia jawapannya:- 



Resipi Maggi Kari Terbaik Se-alam Semesta:

1 pek maggi kari yang di pinjam dari kawan
1 mangkuk @ gayung (sebab kawan da cilok mangkuk. Terpaksa pakai gayung. Wajaq punya kawan. Dah makan malas basuh pulak tu)
Air panas.

Cara masak:
Boh semua dalam mangkuk. Lepas tu BEDAL!!

Zaman kerja

Zaman kerja ni lah zaman paling best. Kalau rajin, ajaklah member pergi McD.

Kalau tak kerja dan Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas ialah:-


Ehh..salah ni. Sedap sangat kot Mee Rebus ni.

Sekali lagi. Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas ialah:-

foto kredit to miszsephia2011.blogspot.com

yang di cicah bersama:-


Perkghhh....Terbaek derrr.......Sungguh menyelerakan makan roti cicah air nescafe. Tapi sekarang Abe We modify sikit hidangan ni. Abe We tambah :-


Perkhhh....tip top bhai!!!! Selamba je 5 6 keping masuk mulut tanpa sedar.....




#Cabaran20Hari, #Day03
#exchangefeedgroup
#kelabbloggerbenashaari

Image and video hosting by TinyPic


You may also like

15 comments:

  1. Hahaha. X sanggup laa bw blog lain utk canaran hari ni. Kalau sesimple menu sahut abe we pun daa terliuqq

    ReplyDelete
  2. eemm.. yang last tu nampak menarik.. eeemm.. jangan kata anak2 ni, mak budak pun dari diet terus hilang diet makan lebih dari biasa.. kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dapat menu yg first, yang last pun jadi lah......

      Delete
  3. tajuk cabaran hari ini buat ngences terlebih sudahhh...

    ReplyDelete
  4. roti dengan nutella perghhhhh... tu memang sahur lazatt dah tuuu

    ReplyDelete
  5. Wahhh cair dimulut tgk Nuttela tu...

    ReplyDelete
  6. Sahur... Sekadar beroleh keberkatan... Makan tak banyak takpe.. Asalkan bangun..

    ReplyDelete
  7. Omg, sampai makan dalam gayung yer...

    ReplyDelete
  8. best roti sapu nutella pasti sedap tak caya tanya Danish :)

    ReplyDelete
  9. saya kalau sahur nak kopi..dari dulu sampai sekarang..hehe

    ReplyDelete
  10. zaman dah kawen?.. takde resepi ringkas dah ey.. :)

    ReplyDelete
  11. Yg dalam gayung tu takleh tahan hahaha nasib laaa tak masukkan dlm baldi ..

    ReplyDelete
  12. betul-betul punya ringkas ni.. sambil pejam mata je capai roti calit nutella...
    tapi serius sedap ekk... :)

    ReplyDelete
  13. suka ayat ni *wajaq punya kawan dah makan malas basuh..hahaha

    ReplyDelete