#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

Cabaran20Hari untuk hari ke-3. Resipi hidangan sahur paling ringkas.

Okok. Rasanya tajuk ni paling sesuai untuk kaum adam. Hahaha... Rata-rata kaum adam suka kalau di ajukan soalan ni.

dominos pizza Spicy Sambal
foto kredit to http://wahidayatulaswa.blogspot.com/

Zaman duduk kanak-kanak

Kalau masa zaman kanak-kanak, rasanya paling koman pun pagi-pagi mesti dan confirm Abe We makan nasi. Tapi dulu, masa kecik-kecik, Abe We cukup kurang suka aroma nasi yang baru di masak masa nak makan.

Bau nasi tu semacam je bila melekat kat hidung ni. Tu kalau nasi baru masak lah. Tapi kalau nasi yang di panaskan ok je. Takde masalah. Bila nasi yang baru tu, rasa tekak ni macam loya. 

Tapi, dalam loya-loya tu, habis gak sepinggan.

Zaman duduk hostel

Masa zaman duduk hostel sekolah teknik dulu, sahur sampai pukul 2 pagi (kot). Rasanya lah. Lupa pulak. Masa duduk hostel, bukanlah makan berat pun. Biasanya roti cicah air milo je. Ok je. Kenyang je. Tapi tu Abe We la. Yang mana member Abe We yang duit diorang ada terlebih, diorang beli la nasi goreng atau bubur. Sedap sikit lah dari Abe We.

Masa diploma dulu pun, makan sahur sedaplah sikit. Kalau rajin pergi dewan makan, boleh lah di katakan kenyang. Kalau malas? Nin dia jawapannya:- 



Resipi Maggi Kari Terbaik Se-alam Semesta:

1 pek maggi kari yang di pinjam dari kawan
1 mangkuk @ gayung (sebab kawan da cilok mangkuk. Terpaksa pakai gayung. Wajaq punya kawan. Dah makan malas basuh pulak tu)
Air panas.

Cara masak:
Boh semua dalam mangkuk. Lepas tu BEDAL!!

Zaman kerja

Zaman kerja ni lah zaman paling best. Kalau rajin, ajaklah member pergi McD.

Kalau tak kerja dan Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas ialah:-


Ehh..salah ni. Sedap sangat kot Mee Rebus ni.

Sekali lagi. Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas ialah:-

foto kredit to miszsephia2011.blogspot.com

yang di cicah bersama:-


Perkghhh....Terbaek derrr.......Sungguh menyelerakan makan roti cicah air nescafe. Tapi sekarang Abe We modify sikit hidangan ni. Abe We tambah :-


Perkhhh....tip top bhai!!!! Selamba je 5 6 keping masuk mulut tanpa sedar.....




#Cabaran20Hari, #Day03
#exchangefeedgroup
#kelabbloggerbenashaari

Image and video hosting by TinyPic

Share this:

Disqus Comments