#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas





#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

Cabaran20Hari untuk hari ke-3. Resipi hidangan sahur paling ringkas.

Okok. Rasanya tajuk ni paling sesuai untuk kaum adam. Hahaha... Rata-rata kaum adam suka kalau di ajukan soalan ni.

dominos pizza Spicy Sambal
foto kredit to http://wahidayatulaswa.blogspot.com/

Zaman duduk kanak-kanak

Kalau masa zaman kanak-kanak, rasanya paling koman pun pagi-pagi mesti dan confirm Abe We makan nasi. Tapi dulu, masa kecik-kecik, Abe We cukup kurang suka aroma nasi yang baru di masak masa nak makan.

Bau nasi tu semacam je bila melekat kat hidung ni. Tu kalau nasi baru masak lah. Tapi kalau nasi yang di panaskan ok je. Takde masalah. Bila nasi yang baru tu, rasa tekak ni macam loya. 

Tapi, dalam loya-loya tu, habis gak sepinggan.

Zaman duduk hostel

Masa zaman duduk hostel sekolah teknik dulu, sahur sampai pukul 2 pagi (kot). Rasanya lah. Lupa pulak. Masa duduk hostel, bukanlah makan berat pun. Biasanya roti cicah air milo je. Ok je. Kenyang je. Tapi tu Abe We la. Yang mana member Abe We yang duit diorang ada terlebih, diorang beli la nasi goreng atau bubur. Sedap sikit lah dari Abe We.

Masa diploma dulu pun, makan sahur sedaplah sikit. Kalau rajin pergi dewan makan, boleh lah di katakan kenyang. Kalau malas? Nin dia jawapannya:- 



Resipi Maggi Kari Terbaik Se-alam Semesta:

1 pek maggi kari yang di pinjam dari kawan
1 mangkuk @ gayung (sebab kawan da cilok mangkuk. Terpaksa pakai gayung. Wajaq punya kawan. Dah makan malas basuh pulak tu)
Air panas.

Cara masak:
Boh semua dalam mangkuk. Lepas tu BEDAL!!

Zaman kerja

Zaman kerja ni lah zaman paling best. Kalau rajin, ajaklah member pergi McD.

Kalau tak kerja dan Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas ialah:-


Ehh..salah ni. Sedap sangat kot Mee Rebus ni.

Sekali lagi. Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas ialah:-

foto kredit to miszsephia2011.blogspot.com

yang di cicah bersama:-


Perkghhh....Terbaek derrr.......Sungguh menyelerakan makan roti cicah air nescafe. Tapi sekarang Abe We modify sikit hidangan ni. Abe We tambah :-


Perkhhh....tip top bhai!!!! Selamba je 5 6 keping masuk mulut tanpa sedar.....




#Cabaran20Hari, #Day03
#exchangefeedgroup
#kelabbloggerbenashaari

Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

15 comments

Write comments
Cikk Mimin
AUTHOR
29 June 2015 at 14:03 delete

Hahaha. X sanggup laa bw blog lain utk canaran hari ni. Kalau sesimple menu sahut abe we pun daa terliuqq

Reply
avatar
aizamia3
AUTHOR
29 June 2015 at 14:11 delete

eemm.. yang last tu nampak menarik.. eeemm.. jangan kata anak2 ni, mak budak pun dari diet terus hilang diet makan lebih dari biasa.. kihkihkih..

Reply
avatar
29 June 2015 at 14:19 delete

tak dapat menu yg first, yang last pun jadi lah......

Reply
avatar
Mirabeads azi
AUTHOR
29 June 2015 at 14:58 delete

tajuk cabaran hari ini buat ngences terlebih sudahhh...

Reply
avatar
29 June 2015 at 16:48 delete

roti dengan nutella perghhhhh... tu memang sahur lazatt dah tuuu

Reply
avatar
29 June 2015 at 17:23 delete

Wahhh cair dimulut tgk Nuttela tu...

Reply
avatar
Maria Firdz
AUTHOR
29 June 2015 at 17:30 delete

Sahur... Sekadar beroleh keberkatan... Makan tak banyak takpe.. Asalkan bangun..

Reply
avatar
Dunia Zumal
AUTHOR
29 June 2015 at 18:27 delete

Omg, sampai makan dalam gayung yer...

Reply
avatar
anajingga
AUTHOR
29 June 2015 at 20:10 delete

best roti sapu nutella pasti sedap tak caya tanya Danish :)

Reply
avatar
Diana Rashid
AUTHOR
29 June 2015 at 23:41 delete

saya kalau sahur nak kopi..dari dulu sampai sekarang..hehe

Reply
avatar
kisah earty
AUTHOR
30 June 2015 at 12:59 delete

zaman dah kawen?.. takde resepi ringkas dah ey.. :)

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
1 July 2015 at 06:59 delete

Yg dalam gayung tu takleh tahan hahaha nasib laaa tak masukkan dlm baldi ..

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
2 July 2015 at 13:19 delete

betul-betul punya ringkas ni.. sambil pejam mata je capai roti calit nutella...
tapi serius sedap ekk... :)

Reply
avatar
adk dayah
AUTHOR
2 July 2015 at 23:23 delete

suka ayat ni *wajaq punya kawan dah makan malas basuh..hahaha

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.