#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

Cabaran20Hari untuk hari ke-3. Resipi hidangan sahur paling ringkas.

Okok. Rasanya tajuk ni paling sesuai untuk kaum adam. Hahaha... Rata-rata kaum adam suka kalau di ajukan soalan ni.

dominos pizza Spicy Sambal
foto kredit to http://wahidayatulaswa.blogspot.com/

Zaman duduk kanak-kanak

Kalau masa zaman kanak-kanak, rasanya paling koman pun pagi-pagi mesti dan confirm Abe We makan nasi. Tapi dulu, masa kecik-kecik, Abe We cukup kurang suka aroma nasi yang baru di masak masa nak makan.

Bau nasi tu semacam je bila melekat kat hidung ni. Tu kalau nasi baru masak lah. Tapi kalau nasi yang di panaskan ok je. Takde masalah. Bila nasi yang baru tu, rasa tekak ni macam loya. 

Tapi, dalam loya-loya tu, habis gak sepinggan.

Zaman duduk hostel

Masa zaman duduk hostel sekolah teknik dulu, sahur sampai pukul 2 pagi (kot). Rasanya lah. Lupa pulak. Masa duduk hostel, bukanlah makan berat pun. Biasanya roti cicah air milo je. Ok je. Kenyang je. Tapi tu Abe We la. Yang mana member Abe We yang duit diorang ada terlebih, diorang beli la nasi goreng atau bubur. Sedap sikit lah dari Abe We.

Masa diploma dulu pun, makan sahur sedaplah sikit. Kalau rajin pergi dewan makan, boleh lah di katakan kenyang. Kalau malas? Nin dia jawapannya:- 



Resipi Maggi Kari Terbaik Se-alam Semesta:

1 pek maggi kari yang di pinjam dari kawan
1 mangkuk @ gayung (sebab kawan da cilok mangkuk. Terpaksa pakai gayung. Wajaq punya kawan. Dah makan malas basuh pulak tu)
Air panas.

Cara masak:
Boh semua dalam mangkuk. Lepas tu BEDAL!!

Zaman kerja

Zaman kerja ni lah zaman paling best. Kalau rajin, ajaklah member pergi McD.

Kalau tak kerja dan Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas ialah:-


Ehh..salah ni. Sedap sangat kot Mee Rebus ni.

Sekali lagi. Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas ialah:-

foto kredit to miszsephia2011.blogspot.com

yang di cicah bersama:-


Perkghhh....Terbaek derrr.......Sungguh menyelerakan makan roti cicah air nescafe. Tapi sekarang Abe We modify sikit hidangan ni. Abe We tambah :-


Perkhhh....tip top bhai!!!! Selamba je 5 6 keping masuk mulut tanpa sedar.....




#Cabaran20Hari, #Day03
#exchangefeedgroup
#kelabbloggerbenashaari

Image and video hosting by TinyPic

15 comments

avatar

Hahaha. X sanggup laa bw blog lain utk canaran hari ni. Kalau sesimple menu sahut abe we pun daa terliuqq

Balas
avatar

eemm.. yang last tu nampak menarik.. eeemm.. jangan kata anak2 ni, mak budak pun dari diet terus hilang diet makan lebih dari biasa.. kihkihkih..

Balas
avatar

tak dapat menu yg first, yang last pun jadi lah......

Balas
avatar

mengences dah ni...

Balas
avatar

tajuk cabaran hari ini buat ngences terlebih sudahhh...

Balas
avatar

roti dengan nutella perghhhhh... tu memang sahur lazatt dah tuuu

Balas
avatar

Wahhh cair dimulut tgk Nuttela tu...

Balas
avatar

Sahur... Sekadar beroleh keberkatan... Makan tak banyak takpe.. Asalkan bangun..

Balas
avatar

Omg, sampai makan dalam gayung yer...

Balas
avatar

best roti sapu nutella pasti sedap tak caya tanya Danish :)

Balas
avatar

saya kalau sahur nak kopi..dari dulu sampai sekarang..hehe

Balas
avatar

zaman dah kawen?.. takde resepi ringkas dah ey.. :)

Balas
avatar

Yg dalam gayung tu takleh tahan hahaha nasib laaa tak masukkan dlm baldi ..

Balas
avatar

betul-betul punya ringkas ni.. sambil pejam mata je capai roti calit nutella...
tapi serius sedap ekk... :)

Balas
avatar

suka ayat ni *wajaq punya kawan dah makan malas basuh..hahaha

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.