#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015





#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ni, Abe We nak sahut cabaran #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015. Bukan sahaja Abe We sorang-sorang sahut, tapi Abe We nak semua yang baca pun sahut. Ada bran??? Jom la kita sahut cabaran ni.

Abe We tau, kalau puasa-puasa ni, kita imbas kenangan raya masa kecik-kecik dulu mesti best. Pengalaman puasalah, main mercunlah. Macam-macam lagi. Pengalaman ni lah yang menghidupkan kehangantan raya nanti.

Intro #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Sebelum tu, meh sini Abe We perkenalkan #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 ni.

Sesungguhnya cabaran dan dugaan itu hadir untuk menguji kekuatan kita. Kali ini, #Cabaran20Hari untuk menguji adakah anda blogger TEGAR?
#Cabaran20Hari adalah cabaran selama 20 hari di mana setiap hari anda perlu membuat entri menggunakan tajuk yang di beri beserta kata kunci atau keyword   #Cabaran20Hari di dalam setiap entri.

Cabaran akan bermula pada 27 Jun 2015 sehingga 16 Julai 2015. 

Moh mengkome-mengkome semua, jom sahut cabaran ini!

Tajuk entri #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Tajuk entri #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 ini adalah seperti di bawah ni. Ala, bukan susah pun. Soalan sempoi mempoi yempoi je. Pedehal. Kata blogger. Tak sahut cabaran blogging bukan blogger namanya. Pedehal......

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 Hari 1 - 6

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 Hari 7 - 13

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 Hari 14 - 20

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Cara meletakkan kata kunci

Dalam intro tadi kita di beritahu adanya kata kunci #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015. Kan? 

Jadi, guane kita nak letak kata kunci ni?

Ok, kata kunci ni di letakkan di tajuk Post kita. Macam ni. Kita ambil contoh cabaran yang 1st k. Cabaran yang 1st tu tajuknya Apa erti puasa pada anda. Caranya begini:-

#Cabaran20Hari Apa erti puasa pada anda
Lepas tu, baru kita tulis isi perutnya. Tulis la pengalaman atau apa je yang nak tulis.

Ada HADIAH!!

Beb!!! Ada hadiah tu. Tak kan nak dok saja? Kalau nak dok saja, dapat hadiah memang tak la....

Saguhati akan diberi kepada 10 peyertaan awal yang berjaya menghabiskan ke semua cabaran mengikut tajuk dan tarikh yang diberi. Penyertaan terbuka kepada semua Blogger.
Saguhati akan diberitahu kemudian. 

Apa tunggu lagi??

Jom mula sekarang!

#pedehal





Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
26 June 2015 at 16:05 delete

good luck!!!! happy blogging!

Reply
avatar
adk dayah
AUTHOR
2 July 2015 at 23:30 delete

jom kita kasi cabar itu punya cabaran..hehe

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.