#Cabaran20Hari | Pengalaman Sahur

#Cabaran20Hari | Pengalaman Sahur

#Cabaran20Hari | Pengalaman Sahur

Cabaran hari ke-2. 

Cabaran hari ke-2 ini kita bercerita pasal pengalaman sahur.


Seingat Abe We, tak ada lah pengalaman yang dahsyat pernah Abe We lalui.

Abe We ni kategori senang bangun tidur. Biasanya mak Abe We kejutkan 2-3 kali, Abe We bangun dah.

Tapi masa kecik-kecik dulu, Abe We dengan Adib dan Zul iaitu jiran Abe We, kitorang suka lepak lepas sahur.

Elok je pkul 6 biasanya, kitorang terus keluar rumah. Tapi malam tu kitorang da pakat dulu. Kalau tak, kompem tak dapat keluar pagi tu. Nak keluar pun senyap-senyap je. Tolak pintu tak de bunyi kau! Hahahaaa.....

Ala, kitorang lepak pun dekat depan rumah adib je. Kadang-kadang baring je atas rumput tu. Bukan buat apa pun. Kadang-kadang, pergi jalan-jalan kawasan dekat situ. Agak-agak dah pukul 7 pagi baru balik. Hahaha....

Tapi tu lah kenangan masa kanak-kanak paling best. Sekarang memang tak ada nak rasa lah.


Image and video hosting by TinyPic

13 comments

avatar
Balas
avatar

baring atas rumput sambil kire bintang . hahaha .

Balas
avatar

Mana lagi Best baring atas rumput dengan baring atas tilam?

Ingatkan buat apa tadi

Balas
avatar

Mana lagi Best baring atas rumput dengan baring atas tilam?

Ingatkan buat apa tadi

Balas
avatar

sekarang kalau harraz jaga, baring pon xdapek..hehe

Balas
avatar

boleh baring lagi. tapi di belasahnya. di panjatnya badan ni

Balas
avatar

tentulah baringa atas tilam. baring atas rumput kena gigit tungau!

Balas
avatar

kitorang kira lain. kira daun pokok kelapa

Balas
avatar
Balas
avatar

Salam Ewan,

Amboi seronoknye baring atas rumput...

sahur hingga x tidur yea...

Balas
avatar

tungau....!!?? errrkkkk... :p


*baringa* di situ

Balas
avatar

kalau kena duduk asrama ni confirm kaki-kaki fly budak 3 orang ni... buka pintu tak bunyi tu memang champion arrr.... :)

Balas
avatar

bestnya..ingat zaman hostel dulu, selalu bentang kain depan hostel and baring situ sambil tengok langit dan pasang angan2 pasal kehidupan..wahhh rindu pula zaman dulu2

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.