#Cabaran20Hari | Pengalaman Sahur





#Cabaran20Hari | Pengalaman Sahur

Cabaran hari ke-2. 

Cabaran hari ke-2 ini kita bercerita pasal pengalaman sahur.


Seingat Abe We, tak ada lah pengalaman yang dahsyat pernah Abe We lalui.

Abe We ni kategori senang bangun tidur. Biasanya mak Abe We kejutkan 2-3 kali, Abe We bangun dah.

Tapi masa kecik-kecik dulu, Abe We dengan Adib dan Zul iaitu jiran Abe We, kitorang suka lepak lepas sahur.

Elok je pkul 6 biasanya, kitorang terus keluar rumah. Tapi malam tu kitorang da pakat dulu. Kalau tak, kompem tak dapat keluar pagi tu. Nak keluar pun senyap-senyap je. Tolak pintu tak de bunyi kau! Hahahaaa.....

Ala, kitorang lepak pun dekat depan rumah adib je. Kadang-kadang baring je atas rumput tu. Bukan buat apa pun. Kadang-kadang, pergi jalan-jalan kawasan dekat situ. Agak-agak dah pukul 7 pagi baru balik. Hahaha....

Tapi tu lah kenangan masa kanak-kanak paling best. Sekarang memang tak ada nak rasa lah.


Image and video hosting by TinyPic
Previous
Next Post »

13 comments

Write comments
aswaleyla
AUTHOR
28 June 2015 at 17:08 delete

baring atas rumput sambil kire bintang . hahaha .

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
29 June 2015 at 00:15 delete

Mana lagi Best baring atas rumput dengan baring atas tilam?

Ingatkan buat apa tadi

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
29 June 2015 at 00:15 delete

Mana lagi Best baring atas rumput dengan baring atas tilam?

Ingatkan buat apa tadi

Reply
avatar
irra yyan
AUTHOR
29 June 2015 at 07:46 delete

sekarang kalau harraz jaga, baring pon xdapek..hehe

Reply
avatar
29 June 2015 at 14:21 delete

boleh baring lagi. tapi di belasahnya. di panjatnya badan ni

Reply
avatar
29 June 2015 at 14:21 delete

tentulah baringa atas tilam. baring atas rumput kena gigit tungau!

Reply
avatar
29 June 2015 at 14:22 delete

kitorang kira lain. kira daun pokok kelapa

Reply
avatar
29 June 2015 at 14:37 delete

Salam Ewan,

Amboi seronoknye baring atas rumput...

sahur hingga x tidur yea...

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
2 July 2015 at 13:14 delete

tungau....!!?? errrkkkk... :p


*baringa* di situ

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
2 July 2015 at 13:16 delete

kalau kena duduk asrama ni confirm kaki-kaki fly budak 3 orang ni... buka pintu tak bunyi tu memang champion arrr.... :)

Reply
avatar
adk dayah
AUTHOR
2 July 2015 at 23:25 delete

bestnya..ingat zaman hostel dulu, selalu bentang kain depan hostel and baring situ sambil tengok langit dan pasang angan2 pasal kehidupan..wahhh rindu pula zaman dulu2

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.