">

#Cabaran20Hari | Pengalaman Sahur

/
13 Comments

#Cabaran20Hari | Pengalaman Sahur

Cabaran hari ke-2. 

Cabaran hari ke-2 ini kita bercerita pasal pengalaman sahur.


Seingat Abe We, tak ada lah pengalaman yang dahsyat pernah Abe We lalui.

Abe We ni kategori senang bangun tidur. Biasanya mak Abe We kejutkan 2-3 kali, Abe We bangun dah.

Tapi masa kecik-kecik dulu, Abe We dengan Adib dan Zul iaitu jiran Abe We, kitorang suka lepak lepas sahur.

Elok je pkul 6 biasanya, kitorang terus keluar rumah. Tapi malam tu kitorang da pakat dulu. Kalau tak, kompem tak dapat keluar pagi tu. Nak keluar pun senyap-senyap je. Tolak pintu tak de bunyi kau! Hahahaaa.....

Ala, kitorang lepak pun dekat depan rumah adib je. Kadang-kadang baring je atas rumput tu. Bukan buat apa pun. Kadang-kadang, pergi jalan-jalan kawasan dekat situ. Agak-agak dah pukul 7 pagi baru balik. Hahaha....

Tapi tu lah kenangan masa kanak-kanak paling best. Sekarang memang tak ada nak rasa lah.


Image and video hosting by TinyPic


You may also like

13 comments:

  1. baring atas rumput sambil kire bintang . hahaha .

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitorang kira lain. kira daun pokok kelapa

      Delete
  2. Mana lagi Best baring atas rumput dengan baring atas tilam?

    Ingatkan buat apa tadi

    ReplyDelete
  3. Mana lagi Best baring atas rumput dengan baring atas tilam?

    Ingatkan buat apa tadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tentulah baringa atas tilam. baring atas rumput kena gigit tungau!

      Delete
    2. tungau....!!?? errrkkkk... :p


      *baringa* di situ

      Delete
  4. sekarang kalau harraz jaga, baring pon xdapek..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh baring lagi. tapi di belasahnya. di panjatnya badan ni

      Delete
  5. Salam Ewan,

    Amboi seronoknye baring atas rumput...

    sahur hingga x tidur yea...

    ReplyDelete
  6. kalau kena duduk asrama ni confirm kaki-kaki fly budak 3 orang ni... buka pintu tak bunyi tu memang champion arrr.... :)

    ReplyDelete
  7. bestnya..ingat zaman hostel dulu, selalu bentang kain depan hostel and baring situ sambil tengok langit dan pasang angan2 pasal kehidupan..wahhh rindu pula zaman dulu2

    ReplyDelete