Konsert XPDC : 6 Jun di Stadium Merdeka





Konsert XPDC

XPDC, satu nama besar muzik rock/metal Malaysia. Sebut sahaj XPDC semua orang tahu. XPDC berbasikal, XPDC mendaki bukit dan segala XPDC yang ada semuanya berkaitan dengan nama kumpulan XPDC ni.


Ingat lagi, suatu masa dahulu sebelum Abe We menukar arah dari rock bahasa melayu kepada rock/metal english yang lebih international, setiap kali menatap majalah gosip-gosip liar malaysia, pasti Abe We tercari-cari "Ada tak cerita XPDC dalam ni?" 

Kalau jumpa mesti baca dulu.

Sampai satu ketika, Abe We terbaca heading sebuah akhbar "XPDC ke Gunung Kinabalu". Dengan sepantas kelajuan cahaya, Abe We tanpa rasa bersalah, terus selak akhbar tu.

Memang teruja!!!! 200% teruja. Buka je akhbar tu. "Phui!!! Siot betul. Ingatkan kumpulan XPDC. Rupanya orang pergi ekspedisi. Lain kali janganlah guna short form XPDC"

Pergkh....rugi 18.5 saat Abe We membaca.

Kalau minat kumpulan XPDC ni, boleh beli tiket di https://system.tickethotline.com.my/en/buy-tickets/ROCKESTRAXPDC






Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
Amy J
AUTHOR
19 May 2015 at 15:28 delete

hahahahhaa. x boleh belah bila tang baca surat khabar tu. syok ler siapa yang pergi koncert tu nnti. saya pernah p koncert sekali je.. pastu x dah

Reply
avatar
Fendi Rocka
AUTHOR
19 May 2015 at 15:32 delete

tapi Mael nyanyi tak semput

Reply
avatar
Fendi Rocka
AUTHOR
19 May 2015 at 15:33 delete

silap pulak.sebetulnya begini..."tapi Mael nyanyi dah semput, tak macam dulu"

Reply
avatar
19 May 2015 at 15:37 delete

kakaka...yg seken tu sy suka

Reply
avatar
19 May 2015 at 15:38 delete

fanatik punya pasal time tu

Reply
avatar
20 May 2015 at 10:29 delete

cn suka wings ! sbb suka awie..hehe

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.