Review Nota Purba | Blog paling misteri





Nota Purba bukan nota biasa

Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.

Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG ada direview. Dan insan pertama yang bertuah di review adalah blogger yang menetap di Selangor.


Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari.

Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas.

Blog yang jauh dari gosip-gosip liar Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian

Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri.

Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Fr yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "move on!"

Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada fr. EFG telah menemuramah Fr secara maya dan jawapan yang di berikan di bawah ini memberikan gambaran siapakah Fr sebenarnya. Haha

What is chemistry in academic words (not less than 200 words) 
"chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih2 cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. ulang 50 kali utk cukupkan 200words."
Mari gerakkan tetikus anda di SINI untuk menerjah ruang minda FR.


Previous
Next Post »

19 comments

Write comments
Aku Penghibur
AUTHOR
14 May 2015 at 09:43 delete

wahhh FR blog hebat... jom ke blognya

Reply
avatar
Cikk Mimin
AUTHOR
14 May 2015 at 09:56 delete

hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

Reply
avatar
14 May 2015 at 10:40 delete

Kegelapan BLOG FR mencerminkan kepurbaan nota yang ditulisnya..

Reply
avatar
Nurul Shahira
AUTHOR
14 May 2015 at 11:32 delete

Sha hantar tikus aje untuk terjah blog FR. Baru bertambah misteri misteri alam :D

Reply
avatar
14 May 2015 at 13:34 delete

Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

Reply
avatar
Amanda Suria
AUTHOR
14 May 2015 at 15:49 delete

Whoaaaaaa....mystery banget nih....

Reply
avatar
14 May 2015 at 16:14 delete

belum terbongkar lagi kemisterian wajah fr disini...

Reply
avatar
Fendi Rocka
AUTHOR
14 May 2015 at 17:08 delete

mana yang kelakarnya?saya tengok tak kelakar pun FR ni, setakat harapkan kacak je lah lebih.pui!

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
14 May 2015 at 17:16 delete

Blog yang mesti kita terjah..jom terjah

Reply
avatar
14 May 2015 at 17:28 delete

cet!! di puikan kelakar FR? nk pui gak lah

Reply
avatar
Anizz Annisa
AUTHOR
14 May 2015 at 17:56 delete

sense of humour tinggi.. ehh betul ke sense of humour.. hahah.. :P

Reply
avatar
14 May 2015 at 19:26 delete

Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
14 May 2015 at 20:47 delete

FR ni pelakon pilot cafe tu ka?

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
14 May 2015 at 20:48 delete

Blog yang bakal top satu masa nanti. Entri nya mantap

Reply
avatar
Nik Ainaa
AUTHOR
14 May 2015 at 22:18 delete

blog paling misteri tu yg menakutkan.

Reply
avatar
Efa Othman
AUTHOR
15 May 2015 at 00:56 delete

Segala persoalan akan terjawab di nota purba

Reply
avatar
khaty aiman
AUTHOR
20 May 2015 at 15:40 delete

terbaikk EFG..ayat ewan mesti ada yang berlainan..tapi korang memang menceriakan EFG..

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.