Telegram di PC

Telegram di PC

Telegram di PC

Yeahh..Pagi-pagi lagi topik perbualan #EFG berkaitan dengan masalah Whatsapp yang berat dan telefon semua orang menjadi tergendala. Dan pagi ini #EFG telah menukar siaran dari Whatsapp kepada Telegram

Telegram di PC

Telegram bukan sahaja boleh di gunakan di telefon, malah ia boleh juga di gunakan di komputer. Terdapat 2 cara untuk memasang telegram di komputer:-

  1. Memasang Telegram secara kekal
  2. Memasang Telegram secara mudah alih (portable)
Abe We telah memilih cara ke-2 kerana menggunakan komputer pejabat, kita tidak boleh memasang aplikasi tanpa kebenaran. Oleh itu, kita perlu memasang secara mudah alih yang mana ianya tidak memerlukan kebenaran.

Untuk memasang Telegram secara kekal sila ke https://desktop.telegram.org/

Bagi yang ingin memasang Telegram secara mudah alih boleh muat turun di sini https://drive.google.com/file/d/0B1kOOLJTfqw0cC1VMWY1VC1DWlU/view?usp=sharing


Selamat berTelegram.

18 comments

avatar
Balas
avatar

memang memerlukan ni. tq abg ewan

Balas
avatar

wahhh...KG nak pasang pc pejabat ni..hikhikhik

Balas
avatar
Balas
avatar

hari ini hari telegram agaknya :)

Balas
avatar

telegram mmg ringan gilos

Balas
avatar

Ringan sungguh telegram kan

Balas
avatar

best kan telegram..

Balas
avatar

mmg senang bertelegram di pc

Balas
avatar

esok nak cuba telegram kat pc ofis

Balas
avatar

ringan sampai berdesuk-desuk masuk

Balas
avatar

Owh baru tahu ni. Good sharing

Balas
avatar

Owh baru tahu ni. Good sharing

Balas
avatar

dah tukar dah! saya tgk kat tuto kak Mai semalam.

Balas
avatar

senangkan kalau pakai PC

Balas
avatar

oh macam tu caranya,terima kasih :-)

Balas
avatar

enak nih bisa kirim file dengan telegram
coba dulu nih
makasih ya

Balas
avatar

bertelegram blh terus dpt berita semasa terkini... tak perlu belek paper on9 satu-satu

https://telegram.me/MYnewsfeed

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.