Telegram di PC





Telegram di PC

Yeahh..Pagi-pagi lagi topik perbualan #EFG berkaitan dengan masalah Whatsapp yang berat dan telefon semua orang menjadi tergendala. Dan pagi ini #EFG telah menukar siaran dari Whatsapp kepada Telegram

Telegram di PC

Telegram bukan sahaja boleh di gunakan di telefon, malah ia boleh juga di gunakan di komputer. Terdapat 2 cara untuk memasang telegram di komputer:-

  1. Memasang Telegram secara kekal
  2. Memasang Telegram secara mudah alih (portable)
Abe We telah memilih cara ke-2 kerana menggunakan komputer pejabat, kita tidak boleh memasang aplikasi tanpa kebenaran. Oleh itu, kita perlu memasang secara mudah alih yang mana ianya tidak memerlukan kebenaran.

Untuk memasang Telegram secara kekal sila ke https://desktop.telegram.org/

Bagi yang ingin memasang Telegram secara mudah alih boleh muat turun di sini https://drive.google.com/file/d/0B1kOOLJTfqw0cC1VMWY1VC1DWlU/view?usp=sharing


Selamat berTelegram.
Previous
Next Post »

18 comments

Write comments
Cikk Mimin
AUTHOR
30 April 2015 at 09:25 delete

memang memerlukan ni. tq abg ewan

Reply
avatar
ahkak gojes
AUTHOR
30 April 2015 at 15:04 delete

wahhh...KG nak pasang pc pejabat ni..hikhikhik

Reply
avatar
anajingga
AUTHOR
30 April 2015 at 20:02 delete

hari ini hari telegram agaknya :)

Reply
avatar
2 May 2015 at 15:46 delete

telegram mmg ringan gilos

Reply
avatar
irra yyan
AUTHOR
3 May 2015 at 16:43 delete

Ringan sungguh telegram kan

Reply
avatar
3 May 2015 at 19:47 delete

mmg senang bertelegram di pc

Reply
avatar
Fendi Rocka
AUTHOR
4 May 2015 at 09:13 delete

esok nak cuba telegram kat pc ofis

Reply
avatar
khaty aiman
AUTHOR
5 May 2015 at 12:06 delete

ringan sampai berdesuk-desuk masuk

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
5 May 2015 at 19:30 delete

Owh baru tahu ni. Good sharing

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
5 May 2015 at 19:30 delete

Owh baru tahu ni. Good sharing

Reply
avatar
Amy J
AUTHOR
6 May 2015 at 16:53 delete

dah tukar dah! saya tgk kat tuto kak Mai semalam.

Reply
avatar
Eny Abdullah
AUTHOR
7 May 2015 at 12:39 delete

senangkan kalau pakai PC

Reply
avatar
24 June 2015 at 09:03 delete

oh macam tu caranya,terima kasih :-)

Reply
avatar
tips windows
AUTHOR
27 June 2015 at 01:57 delete

enak nih bisa kirim file dengan telegram
coba dulu nih
makasih ya

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4 November 2016 at 12:23 delete

bertelegram blh terus dpt berita semasa terkini... tak perlu belek paper on9 satu-satu

https://telegram.me/MYnewsfeed

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.