Teh tarik dan roti canai kena GST?


Teh tarik dan roti canai kena GST?

Teh tarik dan roti canai kena GST? Itu cerita kawan abe we pagi ni. Masuk-masuk ofis je dia cakap "breakfast pagi ni di mulakan dengan GST. Makan roti canai dengan air teh pun kena GST. Naik 70 sen"

Abe we pun tanya, "dia ada keluar resit tak?" Dia cakap tak de pulak.

Tapi itu dia punya ceritalah. Abe we dah lama tak breakfast roti canai. Tapi rata-rata pagi ni semua bercerita pasal GST. Takde dengar pula cerita pasal minyak.

Mungkin esok lusa abe we try makan roti canai pula. Roti kosong biasanya RM1.00 sekeping.

Ohhh..GST
Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "Teh tarik dan roti canai kena GST?"

#Owh GST ..... topik trending skrng

abe we, banting kedai mamak kena plus.20sen..cis!! bukan roticanai cheese.

mana kedai tak dpt register GST dgn Kastam, akan naikkan harga jualan.. alasan depa sebab pengedar/pemborong/peraih/pembekal barang basah naikkan harga..... so, depa terpaksa naikkan harga.. dan kita terpaksa bayar..... :p

ye ke pcl? tp tepung xkena gst. cane tu?

end user mcm kita ni lah yang "aduh sakitnya tuh di sini"

jom nyanyi same2 sakitnya tuh di sini..di dalam jantung ku..hahah... ehh ternyanyi lak.. :D

Ni peniaga yg amik kesempatan,dekat kedai mamak habiba di jenjarom ni harga maintain je,sedap pulak tu !

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF