Teh tarik dan roti canai kena GST?


Teh tarik dan roti canai kena GST?

Teh tarik dan roti canai kena GST? Itu cerita kawan abe we pagi ni. Masuk-masuk ofis je dia cakap "breakfast pagi ni di mulakan dengan GST. Makan roti canai dengan air teh pun kena GST. Naik 70 sen"

Abe we pun tanya, "dia ada keluar resit tak?" Dia cakap tak de pulak.

Tapi itu dia punya ceritalah. Abe we dah lama tak breakfast roti canai. Tapi rata-rata pagi ni semua bercerita pasal GST. Takde dengar pula cerita pasal minyak.

Mungkin esok lusa abe we try makan roti canai pula. Roti kosong biasanya RM1.00 sekeping.

Ohhh..GST

9 comments

avatar

#Owh GST ..... topik trending skrng

avatar

abe we, banting kedai mamak kena plus.20sen..cis!! bukan roticanai cheese.

avatar

mana kedai tak dpt register GST dgn Kastam, akan naikkan harga jualan.. alasan depa sebab pengedar/pemborong/peraih/pembekal barang basah naikkan harga..... so, depa terpaksa naikkan harga.. dan kita terpaksa bayar..... :p

avatar

ye ke pcl? tp tepung xkena gst. cane tu?

avatar

end user mcm kita ni lah yang "aduh sakitnya tuh di sini"

avatar

jom nyanyi same2 sakitnya tuh di sini..di dalam jantung ku..hahah... ehh ternyanyi lak.. :D

avatar

Ni peniaga yg amik kesempatan,dekat kedai mamak habiba di jenjarom ni harga maintain je,sedap pulak tu !

Click to comment