Teh tarik dan roti canai kena GST?

Teh tarik dan roti canai kena GST?


Teh tarik dan roti canai kena GST?

Teh tarik dan roti canai kena GST? Itu cerita kawan abe we pagi ni. Masuk-masuk ofis je dia cakap "breakfast pagi ni di mulakan dengan GST. Makan roti canai dengan air teh pun kena GST. Naik 70 sen"

Abe we pun tanya, "dia ada keluar resit tak?" Dia cakap tak de pulak.

Tapi itu dia punya ceritalah. Abe we dah lama tak breakfast roti canai. Tapi rata-rata pagi ni semua bercerita pasal GST. Takde dengar pula cerita pasal minyak.

Mungkin esok lusa abe we try makan roti canai pula. Roti kosong biasanya RM1.00 sekeping.

Ohhh..GST

9 comments

avatar

#Owh GST ..... topik trending skrng

Balas
avatar

abe we, banting kedai mamak kena plus.20sen..cis!! bukan roticanai cheese.

Balas
avatar

mana kedai tak dpt register GST dgn Kastam, akan naikkan harga jualan.. alasan depa sebab pengedar/pemborong/peraih/pembekal barang basah naikkan harga..... so, depa terpaksa naikkan harga.. dan kita terpaksa bayar..... :p

Balas
avatar

ye ke pcl? tp tepung xkena gst. cane tu?

Balas
avatar

end user mcm kita ni lah yang "aduh sakitnya tuh di sini"

Balas
avatar

jom nyanyi same2 sakitnya tuh di sini..di dalam jantung ku..hahah... ehh ternyanyi lak.. :D

Balas
avatar

Huhuhu nail naik naik

Balas
avatar

adoiyaiiii mahal nauu

Balas
avatar

Ni peniaga yg amik kesempatan,dekat kedai mamak habiba di jenjarom ni harga maintain je,sedap pulak tu !

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.