Teh tarik dan roti canai kena GST?






Teh tarik dan roti canai kena GST?

Teh tarik dan roti canai kena GST? Itu cerita kawan abe we pagi ni. Masuk-masuk ofis je dia cakap "breakfast pagi ni di mulakan dengan GST. Makan roti canai dengan air teh pun kena GST. Naik 70 sen"

Abe we pun tanya, "dia ada keluar resit tak?" Dia cakap tak de pulak.

Tapi itu dia punya ceritalah. Abe we dah lama tak breakfast roti canai. Tapi rata-rata pagi ni semua bercerita pasal GST. Takde dengar pula cerita pasal minyak.

Mungkin esok lusa abe we try makan roti canai pula. Roti kosong biasanya RM1.00 sekeping.

Ohhh..GST
Previous
Next Post »

9 comments

Write comments
Manan Qayyim
AUTHOR
1 April 2015 at 10:13 delete

#Owh GST ..... topik trending skrng

Reply
avatar
1 April 2015 at 12:06 delete

abe we, banting kedai mamak kena plus.20sen..cis!! bukan roticanai cheese.

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
1 April 2015 at 15:02 delete

mana kedai tak dpt register GST dgn Kastam, akan naikkan harga jualan.. alasan depa sebab pengedar/pemborong/peraih/pembekal barang basah naikkan harga..... so, depa terpaksa naikkan harga.. dan kita terpaksa bayar..... :p

Reply
avatar
1 April 2015 at 15:58 delete

ye ke pcl? tp tepung xkena gst. cane tu?

Reply
avatar
1 April 2015 at 15:59 delete

end user mcm kita ni lah yang "aduh sakitnya tuh di sini"

Reply
avatar
Anizz Annisa
AUTHOR
2 April 2015 at 00:06 delete

jom nyanyi same2 sakitnya tuh di sini..di dalam jantung ku..hahah... ehh ternyanyi lak.. :D

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
2 April 2015 at 17:33 delete

Huhuhu nail naik naik

Reply
avatar
8 April 2015 at 17:55 delete

Ni peniaga yg amik kesempatan,dekat kedai mamak habiba di jenjarom ni harga maintain je,sedap pulak tu !

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.