Harga kereta turun. Jom beli!!

Harga kereta turun sempena GST


Hari first GST macam-macam cerita dengar. Sebab semua orang masuh blur. So, abe we pun menerjah la akhbar online. Dan antara cerita yang MENARIK ialah HARGA KERETA TURUN

Harga kereta sudah murah

Betul kah harga kereta sudah turun? Bila sebut harga kereta turun, pastinya sebilangan dari kita akan tersenyum. Sebilangan sahaja tau. Tapi kalau harga petrol turun, lagilah ramai yang senyum.

Antara syarikat pengeluar kereta yang di hebahkan turun harga ialah Honda dan Toyota. Proton dan Perodua juga ada. Cuma kurang publisiti sikit kot (telahan abe we).

Abe we pun menerobos website Honda, Toyota, Proton dan juga Perodua. Nah ini apa yang tercetak di laman sesawang mereka:-


Harga kereta honda
Honda memberikan cash rebate untuk produk mereka bermula 1 April 2015 sehingga 30 April 2015

Harga kereta Toyota
Toyota masih berahsia tentang harga kereta mereka.

Harga kereta Proton
Proton telah memaparkan harga kereta mereka.
 
Harga kereta Proton
Perodua juga masih berahsia.
 Abe we pun masih samar tentang penurunan harga kereta ini. Tapi pada pandangan abe we lah, Honda dan Toyota berkemungkinan hanya memberikan cash rebate selama 1 bulan sahaja. Dan berkemungkinan harga kereta pada bulan Mei akan kembali ke harga asal sebelum GST. (ini adalah pandangan abe we yang kurang ilmu)

Proton berkemungkinan mengekalkan harga barunya (kemungkinan sahaja ye)

Nak beli kereta? Tepuk kad ATM, tanya poket anda. Sekian warkah berita dari abe we.



Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Harga kereta turun. Jom beli!!"

kalau bayar cash, kalau buat loan sama je kena GST x?

hehehehee.. pakar ekonomi nasihatkan sepanjang tahun ni jangan beli kereta, jangan ubah suai kereta, jangan jual kereta, jangan apa-apa je lah dengan kereta.......!!

kecuali keadaan betul2 mendesak..... ermmmmm...

*pakai vivah je lah saya.. selagi boleh bergerak cik vivah tu.... :)

belikan kak ana satu ewan hehe, bungkus ikat tepi ye :)

wahhh cantiikkk header blog....nampak danish di disitu..hihi...

abg wan.. blanje satu keta pliss..hahah.. :P

nak satu kereta abang ewan. hahaha

Nak beli rumah laaa satu lg hehe kereta dah ada dua nk letak.mana lg byk2 huhu

heheheheheee... kak ana jgn lupa minta straw sekali....!! :)

belanja dayah sama abg we..x minta yang mahal cukup lah dengan mini cooper satu jer =P

Awal2 gst ni better tak yah beli kereta..pakai je kereta lama dulu

saya pakai jela kereta yang ada ni abe we

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF