Harga kereta turun. Jom beli!!





Harga kereta turun sempena GST


Hari first GST macam-macam cerita dengar. Sebab semua orang masuh blur. So, abe we pun menerjah la akhbar online. Dan antara cerita yang MENARIK ialah HARGA KERETA TURUN

Harga kereta sudah murah

Betul kah harga kereta sudah turun? Bila sebut harga kereta turun, pastinya sebilangan dari kita akan tersenyum. Sebilangan sahaja tau. Tapi kalau harga petrol turun, lagilah ramai yang senyum.

Antara syarikat pengeluar kereta yang di hebahkan turun harga ialah Honda dan Toyota. Proton dan Perodua juga ada. Cuma kurang publisiti sikit kot (telahan abe we).

Abe we pun menerobos website Honda, Toyota, Proton dan juga Perodua. Nah ini apa yang tercetak di laman sesawang mereka:-


Harga kereta honda
Honda memberikan cash rebate untuk produk mereka bermula 1 April 2015 sehingga 30 April 2015

Harga kereta Toyota
Toyota masih berahsia tentang harga kereta mereka.

Harga kereta Proton
Proton telah memaparkan harga kereta mereka.
 
Harga kereta Proton
Perodua juga masih berahsia.
 Abe we pun masih samar tentang penurunan harga kereta ini. Tapi pada pandangan abe we lah, Honda dan Toyota berkemungkinan hanya memberikan cash rebate selama 1 bulan sahaja. Dan berkemungkinan harga kereta pada bulan Mei akan kembali ke harga asal sebelum GST. (ini adalah pandangan abe we yang kurang ilmu)

Proton berkemungkinan mengekalkan harga barunya (kemungkinan sahaja ye)

Nak beli kereta? Tepuk kad ATM, tanya poket anda. Sekian warkah berita dari abe we.



Previous
Next Post »

12 comments

Write comments
Cikk Mimin
AUTHOR
1 April 2015 at 16:42 delete

kalau bayar cash, kalau buat loan sama je kena GST x?

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
1 April 2015 at 17:25 delete

hehehehee.. pakar ekonomi nasihatkan sepanjang tahun ni jangan beli kereta, jangan ubah suai kereta, jangan jual kereta, jangan apa-apa je lah dengan kereta.......!!

kecuali keadaan betul2 mendesak..... ermmmmm...

*pakai vivah je lah saya.. selagi boleh bergerak cik vivah tu.... :)

Reply
avatar
anajingga
AUTHOR
1 April 2015 at 19:12 delete

belikan kak ana satu ewan hehe, bungkus ikat tepi ye :)

Reply
avatar
Anizz Annisa
AUTHOR
2 April 2015 at 00:04 delete

wahhh cantiikkk header blog....nampak danish di disitu..hihi...

Reply
avatar
Anizz Annisa
AUTHOR
2 April 2015 at 00:04 delete

abg wan.. blanje satu keta pliss..hahah.. :P

Reply
avatar
Inani Hazwani
AUTHOR
2 April 2015 at 11:24 delete

nak satu kereta abang ewan. hahaha

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
2 April 2015 at 17:32 delete

Nak beli rumah laaa satu lg hehe kereta dah ada dua nk letak.mana lg byk2 huhu

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
2 April 2015 at 17:58 delete

heheheheheee... kak ana jgn lupa minta straw sekali....!! :)

Reply
avatar
adk dayah
AUTHOR
3 April 2015 at 09:14 delete

belanja dayah sama abg we..x minta yang mahal cukup lah dengan mini cooper satu jer =P

Reply
avatar
3 April 2015 at 14:25 delete

saya pun nak satu muahahhaa

Reply
avatar
8 April 2015 at 17:54 delete

Awal2 gst ni better tak yah beli kereta..pakai je kereta lama dulu

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
28 April 2015 at 14:14 delete

saya pakai jela kereta yang ada ni abe we

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.