">

Perempuan dan kasut

/
5 Comments

Kesian mama. Kasut kesayangan putus pula. Makanya, apa lagi tugas aku. Terpaksa lah jadi tukang repair a.k.a penjahanam kasut. Hahahah....

Repair Kasut

Kebetulan lepas balik site meeting dekat Nilai, aku pun singgah lah kedai hardware, beli gam dunlop dengan gam gajah.

Balik tu apa lagi, macam pakar la aku repair kasut tu. Kualiti memang tip top. Berapa bintang ya mau bagi?

Perempuan dan kasut

Di sebabkan kualiti kasut yang aku buat tu tip top, makanya, lepas balik kerja, kita orang pun pergi Jusco Cheras Selatan.





Aku rasa ada la 2-3 kali keluar kedai yang sama. Kalau 1-2 kedai boleh tahan lagi. Ada dalam 5 kedai kot kat luar tu. Setiap kali jumpa kasutbyamg berkenan je "Miss, yang ni saiz 4 ada?". "Yang ini aaaa? Ada saiz 5 je loh"



Haiyooo...manyak susah mau cari saiz kaki orang kiut ni. Pusing pun ya pusing, akhirnya wife aku pun jumpa lah kasut yang dia agak berkenan. Tanya amoi yang jual tu ada saiz 4 tak? Amoi tu kata ada, apa lagi, gumbira lah. Aku ingatkan dah jumpa satu kasut, nak terus bayar. Tapi tidak, nak beli 2 katanya. Beli 2 dapat diskaun.



Apa macam? 2nd pair dapat 50% diskaun (Sila abaikan yang berlipat belakang tu). Kalau da 2nd pair dapat 50% diskaun, siapa yang tak nak beli kan?



You may also like

5 comments:

  1. Perempuan biasala ewan hehe..alahai ko ni wan sempat lagi kutuk org bekakang tuu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kutuk. Tapi takut nanti orang asek fokus kat situ je. hehee

      Delete
    2. Kalau abg wan xgtau ade yg berlipat.. Xdenye anis perasan.. Hahha

      Delete
  2. hehe..dalam keta CN jer ada 5 pasang kasut ! tu belum dekat rumah..hehe

    ReplyDelete
  3. Comelnyee kaki.. Huhu.. Anis kat umah pon banyak kasut.. Hahha.. Satu mne cukup..

    ReplyDelete