Perempuan dan kasut






Kesian mama. Kasut kesayangan putus pula. Makanya, apa lagi tugas aku. Terpaksa lah jadi tukang repair a.k.a penjahanam kasut. Hahahah....

Repair Kasut

Kebetulan lepas balik site meeting dekat Nilai, aku pun singgah lah kedai hardware, beli gam dunlop dengan gam gajah.

Balik tu apa lagi, macam pakar la aku repair kasut tu. Kualiti memang tip top. Berapa bintang ya mau bagi?

Perempuan dan kasut

Di sebabkan kualiti kasut yang aku buat tu tip top, makanya, lepas balik kerja, kita orang pun pergi Jusco Cheras Selatan.





Aku rasa ada la 2-3 kali keluar kedai yang sama. Kalau 1-2 kedai boleh tahan lagi. Ada dalam 5 kedai kot kat luar tu. Setiap kali jumpa kasutbyamg berkenan je "Miss, yang ni saiz 4 ada?". "Yang ini aaaa? Ada saiz 5 je loh"



Haiyooo...manyak susah mau cari saiz kaki orang kiut ni. Pusing pun ya pusing, akhirnya wife aku pun jumpa lah kasut yang dia agak berkenan. Tanya amoi yang jual tu ada saiz 4 tak? Amoi tu kata ada, apa lagi, gumbira lah. Aku ingatkan dah jumpa satu kasut, nak terus bayar. Tapi tidak, nak beli 2 katanya. Beli 2 dapat diskaun.



Apa macam? 2nd pair dapat 50% diskaun (Sila abaikan yang berlipat belakang tu). Kalau da 2nd pair dapat 50% diskaun, siapa yang tak nak beli kan?

Previous
Next Post »

5 comments

Write comments
Akif Imtiyaz
AUTHOR
17 March 2015 at 15:21 delete

Perempuan biasala ewan hehe..alahai ko ni wan sempat lagi kutuk org bekakang tuu hehe

Reply
avatar
17 March 2015 at 16:14 delete

bukan kutuk. Tapi takut nanti orang asek fokus kat situ je. hehee

Reply
avatar
17 March 2015 at 18:16 delete

hehe..dalam keta CN jer ada 5 pasang kasut ! tu belum dekat rumah..hehe

Reply
avatar
Anizz Annisa
AUTHOR
18 March 2015 at 14:27 delete

Kalau abg wan xgtau ade yg berlipat.. Xdenye anis perasan.. Hahha

Reply
avatar
Anizz Annisa
AUTHOR
18 March 2015 at 14:28 delete

Comelnyee kaki.. Huhu.. Anis kat umah pon banyak kasut.. Hahha.. Satu mne cukup..

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.