">

Pantun Malam Jumaat

/
11 Comments

Pantun Malam Jumaat

Malam ini malam jumaat...
Ibu-ibu nak kena ingat.. Bapak-bapak siang dah penat.. Malam jumaat bapak nak rehat. Anak-anak jaganlah bising... Bapak penat ..hati pun runsing... Siang hari dah macam gasing... Darah naik ..kepala pun pening... Ibu-ibu carikan ubat... Agar bapak segera di rawat.. sakit pinggang dan sakit urat... Ambil segelas air.. Bismillah Selawat... Ibu-ibu yg baik hati... Urutlah badan sampi ke kaki... Kalau mmg sayang kan laki... Jangan ngelak..alasan di cari. Kena urut ..bapak pun segar.. Badan lesu..segar bugar. Mata pejam..pintu di langgar.. Pujuklh tidur..di dlm gebar. Pagi subuh bapak pun bangun... Bapak bangun tersenyum2... Wajib mandi jgn tayamum... Dirikn solat..isteri jadi makmum. Lepas solat bapak berdoa... Panjangkn umor..nk tambah dua... Ibu pun amin..dia tak dengar... Tambah rezeki..tambah semua.



pantun malam jumaat....kekekeee.....

nak tahu siapa yang bagi?

bapak aku yang bagi. dalam group anak-anak dia plak tu....

kikikikiii....

laka-laka sungguh bapak aku........


You may also like

11 comments:

  1. Replies
    1. kikiki......ni pantun sebab hari jumaat johor cuti...tu yang bapak2 nak rehat

      Delete
  2. joho cuti tapi kena pergi kerja >.<

    ReplyDelete
  3. fuyooo pantun dia....lawa rumah baru

    ReplyDelete
  4. haha..pantun tak hengat yg second last tu... :)

    ReplyDelete
  5. Hehehe amboii bapak ewan ada ati tuuh nak second haha

    ReplyDelete
  6. Hehehe amboii bapak ewan ada ati tuuh nak second haha

    ReplyDelete
  7. Laka laka la ayah abg wan.. Sape yg akan mewarisi kelakar an beliau ye.. Hihi

    ReplyDelete