Pantun Malam Jumaat





Pantun Malam Jumaat

Malam ini malam jumaat...
Ibu-ibu nak kena ingat.. Bapak-bapak siang dah penat.. Malam jumaat bapak nak rehat. Anak-anak jaganlah bising... Bapak penat ..hati pun runsing... Siang hari dah macam gasing... Darah naik ..kepala pun pening... Ibu-ibu carikan ubat... Agar bapak segera di rawat.. sakit pinggang dan sakit urat... Ambil segelas air.. Bismillah Selawat... Ibu-ibu yg baik hati... Urutlah badan sampi ke kaki... Kalau mmg sayang kan laki... Jangan ngelak..alasan di cari. Kena urut ..bapak pun segar.. Badan lesu..segar bugar. Mata pejam..pintu di langgar.. Pujuklh tidur..di dlm gebar. Pagi subuh bapak pun bangun... Bapak bangun tersenyum2... Wajib mandi jgn tayamum... Dirikn solat..isteri jadi makmum. Lepas solat bapak berdoa... Panjangkn umor..nk tambah dua... Ibu pun amin..dia tak dengar... Tambah rezeki..tambah semua.



pantun malam jumaat....kekekeee.....

nak tahu siapa yang bagi?

bapak aku yang bagi. dalam group anak-anak dia plak tu....

kikikikiii....

laka-laka sungguh bapak aku........
Previous
Next Post »

11 comments

Write comments
Inani Hazwani
AUTHOR
13 March 2015 at 08:36 delete

Amboii pantun.hahhahaha

Reply
avatar
Inani Hazwani
AUTHOR
13 March 2015 at 08:36 delete

Amboii pantun.hahhahaha

Reply
avatar
13 March 2015 at 08:44 delete

kikiki......ni pantun sebab hari jumaat johor cuti...tu yang bapak2 nak rehat

Reply
avatar
miminadam
AUTHOR
13 March 2015 at 09:20 delete

joho cuti tapi kena pergi kerja >.<

Reply
avatar
13 March 2015 at 09:50 delete

kita orang joho pn patut cuti.... =(

Reply
avatar
aRz MoHa
AUTHOR
13 March 2015 at 10:24 delete

fuyooo pantun dia....lawa rumah baru

Reply
avatar
anajingga
AUTHOR
13 March 2015 at 11:13 delete

haha..pantun tak hengat yg second last tu... :)

Reply
avatar
13 March 2015 at 14:38 delete

bapak saya memang kelakalah...hahaha

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
17 March 2015 at 15:25 delete

Hehehe amboii bapak ewan ada ati tuuh nak second haha

Reply
avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
17 March 2015 at 15:26 delete

Hehehe amboii bapak ewan ada ati tuuh nak second haha

Reply
avatar
Anizz Annisa
AUTHOR
18 March 2015 at 14:33 delete

Laka laka la ayah abg wan.. Sape yg akan mewarisi kelakar an beliau ye.. Hihi

Reply
avatar

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.