Bising

Bising


Aku rasa sudah masuk 3 minggu rasanya telinga aku di nodai dengan bunyi piling machine ataupun mesin cerucuk. Bisingnya, memang amat sangat. Sebelah ofis aku plak tu. Ketung-ketang, ketung-ketang setiap hari. Naik letih telinga aku ni.

Dahlah pakai drop hammer. Memang bapak kuat la bunyi dia. Kan lebih molek klu pakai jack-in pile. Langsung tiada bunyi. Tapi, kos lebih sikit la kalau pakai jack-in pile yang menggunakan sistem hidraulik. Macam kena injek je kalau tengok cerucuk tu kena tanam.

Bagi sesiapa yang tak tahu apa itu piling machine, ni ada gambar dia. Nak tau macam mana bunyi dia? Tengok video kat bawah tu. 





video

Lebih menyakitkan lagi telinga aku, bila 2 piling machine ni bergabung. Bapak kuat bunyi............

5 comments

avatar

Bertabah lah abam ewento marcello. Eh kata dah nak siap dah? Extend lagi ke?

Balas
avatar

ingatkan dah siap.. huhu.. sabauuu bebanyak ye.. :D

Balas
avatar

tak siap2 lagi. mggu ni last kot. patut ada video. tak keluar plak

Balas
avatar

ni mahu terbawa2 bunyi sampai tidoq ni kan adoiyai :)

Balas
avatar

Sabar jer laa nak buat camno dah itu kerja meain tuu berbunyi laa dia ..#ExchangeFeedGroup

Balas

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.