Abang Hassan pengecut tak macam abang Ajis






Abe we memang suka tengok film P. Ramlee. Lagi-lagi Sargeant Hassan. Selalu terfikir, macam mana kehidupan masa zaman jepun dulu.


Tentera Laut Di Raja Malaysia

Lepas je SPM tahun 2002, oleh sebab abe we pun tak tahu mana nak tuju, abe we ada nampak iklan dalam surat khabar. Pengambilan pegawai tentera. Tapi nama sebenar jawatan tu idok le abe we ingat.

Oleh sebab saja nak try, abe we pun potong keratan iklan tu, lepas tu abe we pun pos.

Selang beberapa bulan lepas tu, surat dari TLDM pun sampai. Dia suruh abe we lapor diri dalam masa 7 hari.

Abe we pun tengok betul-betul surat tu. "Aduhai...TLDM la. Dekat lumut pulak tu. Dah la tak reti berenang. Kot dia campak dalam laut, mati keras pulak kang."

UiTM Seri Iskandar


Lebih kurang dekat tarikh lapor diri TLDM, abe we pun dapatlah tawaran masuk UiTM Seri Iskandar. Pun dekat Perak juga.

Dengan adanya surat UiTM tu, tak payahlah abe we pergi TLDM.

Selamat abe we....

Akhirnya, jadilah abe we graduan UiTM.

p/s: masa study dekat perak selalu pergi sini:-


Previous
Next Post »

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di ewentezahar@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.wayneharraz.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.