Breaking


carian di sini



Thursday, 31 December 2015

16:48:00

Jika ada perompak masuk ke rumah anda, silakan masuk

Bukan menjadi hak bagi membunuh mana-mana individu dalam mempertahankan diri - Ketua Polis Negara

Ketua Polis Negara

"Seksyen 99 Kanun Keseksaan menggariskan dengan jelas had mempertahankan diri, bukan hanya untuk orang ramai, tetapi untuk kita (polis) juga.
"Ia tidak mutlak [...] ia tidak bermakna jika seseorang mahu merompak, kita boleh bunuh mereka.
Huhuuuu.....

Ini adalah berikutan dari kes En Zulkifli yang sedang viral sekarang ni.

Tapi kalau nak di ikutkan logik, pencuri tu dah merbahayakan kita, kemudian nak rogol pulak, tak kan kita nak kepit je kan?

Mestilah kita bertindak.

Atau mungkin maksud KPN? Aisshhh....

Agaknya kalau bunuh tanpa niat tu tak lah kena hukum gantung kan?

Tapi kalau dah pencuri masuk rumah, tak kan nak halau pakai penyapu pulak. Syohhh....Syohh...Heppp...curi eh? Dosa tau.

Ke undang-undang ni dah tak relevan lagi?

Rasanya undang-undang ni dah tak relevan kot.

Ye lah kan, orang curi duit kita, kita jangan bunuh dia. Sebab apa?

Sebab nanti menteri curi duit rakyat pun boleh kena bunuh dengan rakyat.

Argghkkhhhhh.........................


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
15:32:00

Jualan Awal Tahun Lazada - Diskaun sehingga 95%

Jualan Awal Tahun Lazada - Diskaun sehingga 95%


Jualan Awal Tahun Lazada - Diskaun sehingga 95%

Wahhh...memang menarik sangat jualan Lazada ni. Murah-murah. Tengoklah gambar dekat atas ni. Diskaun sehingga 95%!!!!

Macam-macam ada! Memang Terbaik.

Bagi sesiapa yang nak beli di Lazada, klik sahaja banner dekat bawah ni. Jom Shopping!!!!

11:00:00

Lazada New Year Sale!

Jualan Awal Tahun Lazada

Diskaun sehingga 90%


Berita baik kepada kaki shopping di Lazada. Awal tahun ni, Lazada ada buat sale awal tahun 2016. Diskaun di berikan sehingga 90% untuk barang yang terpilih. Jadi, apa lagi yang nak di tunggukan. Jom klik banner di bawah ini.

Lazada Malaysia

Selain itu juga, Lazada ada membuat stock clarance sale seperti di bawah ini:-

Lazada Malaysia

Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
08:59:00

Cabaran Hujung Tahun 2015 bersama Wayne Harraz

Cabaran mencari gambar tersembunyi

cabaran suka-suka, hilangkan bosan (sebab ramai cuti hari ni)

Ok. Hari ini adalah hari terakhir dalam tahun 2015. Dan minggu ini juga ramai pekerja ambil cuti sampailah tahun depan baru masuk kerja. Kan?

Dan dari kiriman whatsapp, dari mula whatsapp di perkenalkan, ramai yang mengforward mesej supaya jangan masuk toilet malam ni. Abe We dah tak heran dengan mesej-mesej tu. Dah bosan terima mesej yang sama. Kan?

OK. Sempena hari terakhir di 2015 ini dan juga merupakan hari terakhir Abe We kerja............sob...sob.........di tahun 2015 ni, Abe We ajak semua jom kita relis tensen dengan meneka gambar di bawah ni.

Bagi sesiapa yang rajin tu, cuba lah cari gambar tersembunyi di bawah ini.

1. Mencari panda yang menyembunyikan diri.

 
gambar tersembunyi

gambar tersembunyi

gambar tersembunyi

2. Mencari kucing yang di nyorokkan


gambar tersembunyi


Ok. Jawapan akan di berikan pada tahun hadapan.

Jom kita relis tensen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, 30 December 2015

12:31:00

Pemandangan alphabet di bumi dari angkasa lepas

Pemandangan huruf A ke Z dari angkasa


Pemandangan alphabet di bumi dari angkasa lepas

Masya allah...... Cantik bukan?

Memang indah pemandangan dari angkasa hasil ciptaan yang maha Esa.

Gambar-gambar ini di ambil oleh NASA dari angkasa lepas di setiap sudut muka bumi dan di compile kan (bahasa caca marba!)

Tapi, di manakah, di negara manakah, dan di sudut manakah gambar-gambar ini di ambil?

Nak tahu?


'A': An astronaut captured this photograph of Utah’s Green River doubling back on itself—a feature known as Bowknot Bend—from the International Space Station (left). 'B': The Operational Land Imager on Landsat 8 acquired this image of the Arkansas River and the Holla Bend Wildlife Refuge
A - Utah Green River



'A': An astronaut captured this photograph of Utah’s Green River doubling back on itself—a feature known as Bowknot Bend—from the International Space Station (left). 'B': The Operational Land Imager on Landsat 8 acquired this image of the Arkansas River and the Holla Bend Wildlife Refuge
B - Arkansas River



'C': An astronaut captured this photograph of an artificial island at the southern end of Bahrain Island on January 23, 2011. Three years ago, Voiland looked to the World Wide Web for help with this project (pictured). He reached out to fellow science fanatics and asked them to assist him with compiling a gallery he calls, ‘Reading the ABCs from Space’
C - Pulau buatan manusia di Bahrain

'D': The Enhanced Thematic Mapper on Landsat 7 acquired this image of Akimiski Island in James Bay on August 9, 2000 (pictured). ‘This is the first that I’ve noticed, but I have no doubt there are many more to find given the ceaseless mixing and swirling of clouds, smoke, dust, ice, and even phytoplankton that constantly occurs on our planet’, Voiland wrote in his blog 
D - Pulau Akimiski di Kanada









'E': The Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) on NASA’s Aqua satellite captured this image of a phytoplankton bloom off the coast of New Zealand (left). 'F': The Operational Land Imager (OLI) on Landsat 8 acquired this false-color image of valleys and snow-covered mountain ranges in southeastern Tibet on August 4, 2014
E - sekumpulan besar phytoplankton di New Zealand



'E': The Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) on NASA’s Aqua satellite captured this image of a phytoplankton bloom off the coast of New Zealand (left). 'F': The Operational Land Imager (OLI) on Landsat 8 acquired this false-color image of valleys and snow-covered mountain ranges in southeastern Tibet on August 4, 2014
F - False-image di lembah dan gunung di Tibet semasa salji



'G': 
G - Pulau Pinaki





'H': 
H - Kyrgyzstan



'I': The Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) on NASA’s Terra satellite captured this image of the Andaman Islands. The thin, bright rings surrounding several of the islands are coral reefs that were lifted up by a massive earthquake near Sumatra in 2004 (pictured). Readers and colleagues of Voiland stepped up to the challenge and left no stone unturned
i - Pulau Andaman



'J': The Operational Land Imager on Landsat 8 captured this image of the Trunk Reef near Townsville, Australia (left). 'K': The Operational Land Imager (OLI) on Landsat 8 acquired this image of glaciers at the Sirmilik National Park Pond Inlet in Mittimatalik, Canada. Letters were found in river systems, phytoplankton blooms, ocean reefs, and other dazzling natural phenomenons
J - Trunk Reef di Australia



'J': The Operational Land Imager on Landsat 8 captured this image of the Trunk Reef near Townsville, Australia (left). 'K': The Operational Land Imager (OLI) on Landsat 8 acquired this image of glaciers at the Sirmilik National Park Pond Inlet in Mittimatalik, Canada. Letters were found in river systems, phytoplankton blooms, ocean reefs, and other dazzling natural phenomenons
K - Sirmilik National Park Pond Inlet di Mittimatalik, Canada


L': The Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) on the Aqua satellite captured this image of snow across the northeastern United States (left).  'K': The Operational Land Imager (OLI) on Landsat 8 captured this image of glaciers in the Tian Shan mountains in northeastern Kyrgyzstan
L - Kesan salji di US





L': The Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) on the Aqua satellite captured this image of snow across the northeastern United States (left).  'K': The Operational Land Imager (OLI) on Landsat 8 captured this image of glaciers in the Tian Shan mountains in northeastern Kyrgyzstan
M - Pemandangan glasier di pergunungan Tian Shan



'N': On March 4, 2009, the Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) on the Terra satellite captured this image of ship tracks over the Pacific (pictured). Ship emissions contain small particles that cause the clouds to form. By the time Voiland compiled his gallery of natural art, he had become a new dad and noted he was ‘deep into a Dr. Seuss reading phase with my son’
N - Laluan kapal di kepulauan Pasifik



'O': On January 24, 2008, the Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer (ASTER) on the Terra satellite captured this image of Tenoumer meteorite crater in Mauritania. The meteorite struck Earth between 10,000 and 30,000 years ago (pictured). ‘To add some education to the fun, I added hyperlinks to help you find out more about specific places, names and feature'
O - Kesan meteorit di Mauritania



P - Delta Sungai Mackenzie di Canada



'P': The Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer (ASTER) sensor on the Terra satellite captured this false-color image of the Mackenzie River Delta in Canada (left). 'Q': the Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer (ASTER) on NASA’s Terra satellite acquired this image of Lonar Crater in India (right)
Q - Tasik Lonar, India



'R': On January 20, 2015, the Operational Land Imager (OLI) on Landsat 8 captured this image of Lago Menendez in Argentina (pictured). 
R - Tasik Lago Mendendez, Argentina



'S': On April 29, 2009, the Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) on the Terra satellite acquired this image of clouds swirling over the Atlantic Ocean (pictured)
S - Kumpulan awan



'T': On March 9, 2015, the Operational Land Imager (OLI) on Landsat 8 captured this image of development along two roads in the United Arab Emirates (left). 'U': On May 9, 2004, the Ikonos satellite captured this image of Gooseneck State Park in Utah (right)
T - Pembinaan jalan, UAE



'T': On March 9, 2015, the Operational Land Imager (OLI) on Landsat 8 captured this image of development along two roads in the United Arab Emirates (left). 'U': On May 9, 2004, the Ikonos satellite captured this image of Gooseneck State Park in Utah (right)
U - Gooseneck State Park, Utah, USA




'V': On March 23, 2015, the Operational Land Imager (OLI) on Landsat 8 acquired this image of ash on the snow around Shiveluch—one of the largest and most active volcanoes on Russia’s Kamchatka Peninsula (pictured)
V - Bayang-bayang letusan gunung berapi, Russia



'W': On January 13, 2009, the Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) on NASA’s Terra satellite captured this image of dust blowing over the Red Sea (pictured)
W - Debu berterbangan di Laut Merah




'X': On August 7, 2012, the Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer (ASTER) on NASA’s Terra satellite captured this false-color image of the northwest corner of Leidy Glacier in Greenland (pictured)
X - Leidy Glacier, Greenland




'Y': The Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer (ASTER) on NASA’s Terra satellite captured this false-color image of the Ugab River in Namibia (left). 'Z': the Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) on NASA’s Aqua satellite captured this image of wildfire smoke over Canada (right)
Y - Sungai Ugab, Namibia



'Y': The Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer (ASTER) on NASA’s Terra satellite captured this false-color image of the Ugab River in Namibia (left). 'Z': the Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) on NASA’s Aqua satellite captured this image of wildfire smoke over Canada (right)
Z - Asap dari kebakaran hutan di Kanada





Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, 29 December 2015

14:11:00

2015 best nine di Instagram

2015 best nine

kenangan gambar di tahun 2015


2015 best nine

Korang pernah dengar 2015 best nine?

Abe We pun baru tau.....hahahah.....

Abe We dapat tahu dari +Rafzan Tomomi  yang di share kan di blog nya iaitu http://www.rafzantomomi.com/2015/12/momitips-cara-nak-guna-2015bestnine.html

Apa itu 2015 best nine

2015 best nine ni satu aplikasi ni laman web yang akan memaparkan gambar-gambar kita di tahun 2015 dengan like terbanyak pada tahun tersebut.

So, gambar dekat atas tu lah gambar dengan like terbanyak. Bukan banyak Likes pun Abe We dapat. Ciput je, Hahahaha.....

Kalau kamurang nak cuba, boleh pergi terus ke http://2015bestnine.com/

Masukkan ID instagram kamurang dan lihatlah hasilnya.

Selamat ber2015 best nine


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic
08:30:00

Dr Mohd Firdaus Samsudin, anak Malaysia jadi felo penyelidik kimia di University Of Southampton, UK

Dr Mohd Firdaus Samsudin

Felo penyelidik kimia di University Of Southampton, UK

Dr Mohd Firdaus Samsudin
foto kredit blog-terengganu.blogspot.com
Wahhh...pagi-pagi baca paper online, terbaca pasal berita ni. Bangga sungguh rasanya bila baca anak Malaysia jadi felo penyelidik di universiti di United Kingdom.


Terasa macam nak jadi macam dia. Hebat betul. Tapi, nak jadi hebat perlukan pengorbanan besar. Kan? Dan hasilnya juga sangat besar.

Jom kita baca sedikit info tentang Dr Mohd Firdaus Samsudin.

Biodata Dr Mohd Firdaus Samsudin


Dr. Mohd Firdaus yang berasal dari Kampung Kemat, Hulu Terengganu bakal memulakan tugas sebagai Felo Penyelidik Kimia di University of Southampton, United Kingdom salah satu daripada institusi pendidikan tinggi yang berprestij di dunia pada 1 Februari tahun depan.

Beliau yang pernah merangkul anugerah Pelajar Cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) peringkat Kebangsaan 2005 itu dijangka menjalankan penyelidikan menghasilkan ubatan baharu bagi menangani jangkitan bakteria Psuedomonas, yang biasanya berlaku dalam kalangan mereka yang berada di hospital dan mempunyai sistem imunisasi lemah.

Terdahulu, kejayaan Dr. Mohd. Firdaus membuat kajian mengenai penyerapan ubat yang lebih cepat ke dalam sel badan menyebabkan Universiti Oxford menawarkannya tempat untuk mengikuti pengajian peringkat PhD.

Selepas memperoleh ijazah kelas pertama di Imperial College of London dan baru setahun mengikuti pengajian peringkat sarjana di Universiti Oxford, dia terus ditawarkan pengajian doktor falsafah dalam bidang biokimia.

Harapan Rakyat Malaysia

Terutamanya kita sebagai ibu bapa memang inginkan anak-anak kita berjaya seperti contoh yang di bawa oleh Dr Mohd Firdaus Samsudin ni.

Negara kita bukannya tiada orang hebat-hebat macam ni, tapi rasanya pendedahan tu kurang. Kalau tengok TV, asyik lah drama rebut lelaki. Tak rebut lelaki, cerita rempit. Tak rempit, cerita hantu.

Nak tengok bahan berilmiah kena ada astro. Kalau tak de astro, tu lah, tengok je lah drama-drama tu. Semua cerita orang kaya je. Huhuhu.....

Kita sememangnya berpotensi untuk mendapatkan zuriat yang cemerlang. Semuanya kena disiplin. Disiplin dari pelbagai aspek. Bukan disiplin semasa belajar sahaja. Tetapi dari sudut makan, kerohanian dan pelbagai lagi.

Sama-sama kita berdoa agar di kurniakan zuriat yang boleh membantu dan memberi manfaat kepada generasi seterusnya.

Wabillahitaufik wal hidayah, assalamualaikum waroh matullah hi wabarokatuh.


Sumber Bacaan


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Monday, 28 December 2015

11:22:00

Cara buat duit dengan Adsense

Adsense hantar surat

Semakin teruja dengan Adsense



Heheeeee.......

Tadaa.............

Surat chinta dari Adsense.

Wah...semakin berkobar-kobar update blog nampak gayanya.

Bagi mereka yang menulis blog, antara income yang boleh kita jana ialah dengan Adsense, Tapi bagaimana caranya?

Caranya mudah aja dong. Dong wori!!!

Tips Adsense

Antara tips adsense yang telah Abe We share ialah:-

Tips Pertama : http://www.wayneharraz.com/2015/07/tips-mohon-google-adsense.html
Tips Kedua : http://www.wayneharraz.com/2015/08/tips-mohon-adsense.html
Tips Ketiga : http://www.wayneharraz.com/2015/09/tips-mohon-adsense.html

Jom sama-sama kita mengAdsensekan blog kita!!


Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic

Monday, 21 December 2015

12:43:00

Pelan Panggilan & SMS Murah dan Tempoh Sah Prepaid Sehingga 2 Tahun Lebih dengan Sim One XOX


Internet plan, Prepaid tahan 2 tahun lebih, SMS dan call rate murah dengan One XOX

Assalamualaikum
Pelan Panggilan & SMS Murah dan Tempoh Sah Prepaid Sehingga 2 Tahun Lebih dengan Sim One XOX | Ramai orang nak jimat kan? Jangan tak tahu kita juga boleh JIMAT dengan talian telefon yang kita gunakan. Kelebihan talian OneXOX ni adalah ia sangat menjimatkan di tambah pula simkadnya murah sahaja.
simkad-onexox-murah-best-kelebihan

Masalah dan penyelesian dengan Simkad OneXOX

Antara masalah yang kita hadapi sekarang ialah:

1. Call tidak dapat tetapi kredit kena tolak.
>>> OneXOX selesaikan dengan menyediakan perkhidmatan prabayar terkini dengan lebih penjimatan tanpa caj yang teresembunyi.

2. Call sekejap pon kena caj seminit panggilan.
>>> Kadar panggilan serendah 5 sen sahaja KESEMUA RANGKAIAN telco. Tak kira la biru ke.. merah ke.. oren ke..

3. KREDIT BANYAK LAGI TETAPI DAH EXPIRED, NAK KENA TOPUP...!!!!
 >>> The best OneXOX top up boleh tahan sehingga 2 tahun 4 bulan. Top up sekali je tunggu sampai 2 tahun akan datang baru top up semula Kalau kredit tak habis-habis la. Biasanya ayah dan mak kita kat kampung la hadapi massalah ni kan? Top up bayak lagi, tapi tak boleh nak call sebab top up dah expired. So, jom la berubah ke OneXOX. Tahan lama kau.

4. Nak add family ataupun friend tetapi diorang pakai telco lain pulak.
>>> Rasanya ade ke telco yang membolehkan kita add friend ataupun family ke semua rangkaian? Tapi dengan OneXOX kita boleh add 10 nombor famili dan rakan-rakan dari semua rangkaian telco. Waowwww...!!!! 

5. Kita ter-on internet, habis kredit tanpa disengajakan.
>>> Ini satu hal kan? Dengan OneXOX jangan risau selagi anda tidak melanggan data internet, tak kisah la ter-on ke.. Sengaja on internet ke.. Tak kan ada cas 'Pay Per Use' la. Confirm...!! Lebih lebih lebih lagi data internet dia amatlah laju.

6. Call masuk voice mail je, habis kredit kena tolak banyak.
>>> OneXOX selesaikan dengan menyediakan perkhidmatan prabayar terkini dengan lebih penjimatan tanpa caj yang teresembunyi.

7. Internet slownye. Nak send gambar dalam wassap pun berjangut nak tunggu
>>> Pelan internet yang laju dan tiada 'Pay Per Use' dan di jamin tiada kehilangan kredit
Kan OneXOX boleh selsaikan masalah-masalah korang kan? By the way, sim kad OneXOX ni hanya RM10. Ianya tidak menzalimkan betul tak...? Banyak JAMINAN terbaik yang bakal korang dapatkan. Tiada pay per use data dan program-program yang menyedut kredit secara halus. Kredit anda selamat dari ditipu. Memang banyak berlaku pemotongan kredit oleh telco gergasi tanpa kerelaan pelanggan. Rela ke kita sering di tipu? Sudah-sudah la kan kena tipu?

simkad-onexox-murah-best-kelebihan
simkad-onexox-murah-best-kelebihan
simkad-onexox-murah-best-kelebihan
simkad-onexox-murah-best-kelebihan

Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang sim kad MURAH tapi best ni. Boleh la contact +Papaglamz dotcom  tau. 24 hour 7 day uolsss. 




Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35

Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan set Q'Sarra


Image and video hosting by TinyPic